aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠαναγιώτου: H πρόβλεψη για την πρώτη πεντάδα και οι τέσσερις ηγέτες της Ανόρθωσης

Παναγιώτου: H πρόβλεψη για την πρώτη πεντάδα και οι τέσσερις ηγέτες της Ανόρθωσης

Πεπεισμένος ότι η Ανόρθωση θα είναι στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου δήλωσε ο Νίκος Παναγιώτου. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της «Κυρίας» και νυν προπονητής χαρακτήρισε ποιοτικές τις προσθήκες που έκανε η ομάδα της Αμμοχώστου, ονομάτισε τους ηγέτες της στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν φοβήθηκε να προβλέψει την τελική πεντάδα στη βαθμολογία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Τα πρώτα δείγματα της φετινής Ανόρθωσης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το ότι κατάφερε η Ανόρθωση να είναι στους ομίλους μετά από 13 χρόνια είναι ένα συν. Θεωρώ ότι τη φετινή σεζόν θα είναι εκεί μέχρι τέλους στους διεκδικητές του τίτλου και ένα από τα μεγάλα φαβορί. Γιατί, η ενδυνάμωση που έκανε με τα πρώτα δείγματα γραφής που βλέπω είναι πολύ καλές οι προσθήκες, η πρόκριση στο Κόνφερενς έφερε μια ηρεμία παντού πράγμα που βγάζει υγεία και έχει ένα πρόγραμμα στο πρωτάθλημα αρκετά ευνοϊκό στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Έχει ποδοσφαιριστές ηγέτες σε όλες τις θέσεις που μπορούν να φέρουν ηρεμία στο παιχνίδι της».

Για πες μας τους ηγέτες… «Ο Λόρια είναι ανάμεσα στους 2-3 καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Στην άμυνα ο Αραγιούρι. Γύρω από τον Αραγιούρι έφτιαξε ολόκληρη η τετράδα της άμυνας. Βγάζει μια ηγετική μορφή και ηρεμία. Απ’ εκεί και πέρα ο Πόποβιτς είναι πολύ ποιοτικός. Ο Λάζαρος πέτυχε κρίσιμα γκολ. Σίγουρα είναι ηγέτης, έπαιξε σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, ξέρει τι θα πει πίεση. Βλέπεις ότι παίζει με μυαλό και έχει πλουραλισμό στις κινήσεις τους».

Η Ομόνοια είναι πιο ομάδα έτσι; Δεν βασίζεται σε κάποιους παίκτες… «Η Ομόνοια έχει ένα κορμό σχεδόν τρία χρόνια με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Έχει την ευλογία να βγάλει 3-4 πιτσιρικάδες από τα σπλάχνα της και να έχουν το DNA του πρωταθλητή και να δίνουν με το στίγμα τους δείγματα μεγάλου παίκτη που να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια».

Περίμενες την εμφάνιση και την ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Πάφο; «Περίμενα την ήττα, ναι, γιατί είδα τα φιλικά προετοιμασίας όλα. Έβγαζε μια προβληματική εικόνα που δεν είχε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ. Περίμενα επίσης την Πάφο πιο έτοιμη σε σχέση με άλλες χρονιές, άρα περίμενα ότι θα κέρδιζε η Πάφος. Όμως, όχι με τέτοια έκταση στο σκορ και τέτοια αποκαρδιωτική εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ».

Τις αλλαγές που έγιναν τις περίμενες στη συνέχεια; «Ναι, γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να μείνει άλλη μια σεζόν μακριά από την κορυφή, υπάρχει τρομερή πίεση. Σίγουρα δεν υπάρχει η λέξη υπομονή στον ΑΠΟΕΛ και με την πρώτη ήττα έρχονται πολλά προβλήματα και για να σας πω την αλήθεια περίμενα την αλλαγή του Σάββα».

Πάμε τώρα να κατατάξουμε τις ομάδες στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μας είπες ότι η Ανόρθωση θα είναι πρωταγωνίστρια. Θα είναι στην πρώτη θέση ή στη δεύτερη; «Θα είναι 1-2 με την Ομόνοια. Θα παλέψουν για τον τίτλο».

Στην τρίτη θέση; «Η ΑΕΛ».

Ο ΑΠΟΕΛ πού θα είναι; «Ο ΑΠΟΕΛ για να με πείσει πρέπει με την αλλαγή που έκανε στον πάγκο με τον Σωφρόνη και τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν και τα ίδια ισχύουν και για την ΑΕΚ πρέπει με την επανέναρξη να δούμε άλλη εικόνα».

Πάμε στην πεντάδα ξανά. Τρίτη η ΑΕΛ, μετά; «ΑΠΟΕΛ και Απόλλων».

Την εξάδα ποιος την συμπληρώνει η ΑΕΚ; «Χμ, η Πάφος θα είναι εξάδα, τώρα ποιος θα βγει δεν ξέρω…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ