aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναγή: «Κύπριοι διαιτητές στήνουν αγώνες»! (audio)

Παναγή: «Κύπριοι διαιτητές στήνουν αγώνες»! (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κύπριος πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή. Ο πρώην διεθνής διαιτητής μίλησε για τη βομβιστική επίθεση στην ασφαλιστική εταιρία του κ. Κουτσοκούμνη, αλλά και για τις κατηγορίες διαφθοράς ενάντια στον πρόεδρο της κυπριακής ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Μπούζο:

Για το αν είναι ενήμερος για τη βόμβα στα γραφεία του κ. Κουτσοκούμνη: «Δεν είχα ενημερωθεί καθόλου το πρωί, το έμαθα μετά. Είναι καταδικαστέα η οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια, είτε είναι εναντίον του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας, του κ. Κουτσοκούμνη, είτε είναι ενάντια στον κύριο Μπίκα, ή οποιουδήποτε ανθρώπου. Υπάρχουν τα αρμόδια σώματα, τα οποία εξετάζουν αν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του, όποιος κι αν είναι».

Για το αν η επίθεση έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Είναι μία ασφαλιστική εταιρία στην οποία δεν ξέρω τι υπάρχει. Καλά έκανε και κάλεσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για να διαλευκάνει την υπόθεση, είτε έχει σχέση με τη δουλειά του, είτε με το ποδόσφαιρο. Είναι καταδικαστέα και σαν συνδικαλιστής που ήμουνα στον σύνδεσμο διαιτητών Κύπρου για έξι χρόνια όταν είχαμε τέτοιες ενέργειες ήταν καταδικαστέες και η απόφαση ήταν να αναστείλουμε το πρωτάθλημα, χωρίς να είναι σύμφωνη η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου».

Για το γιατί υποστηρίζει ότι ο κ. Κουτσοκούμνης έχει σχέση με τη διαφθορά: «Εγώ μιλάω πάντα με απόλυτη σιγουριά και όταν έχω κάτι στα χέρια μου. Αυτά που είπα τα λέω χωρίς καμία επιφύλαξη και με απόλυτη σιγουριά γιατί έχω στοιχεία που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, έχουν να κάνουν με αποφάσεις, με πάρα πολλά πράγματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι κατάλογοι διεθνών διαιτητών από τη FIFA. Το ξέρετε ότι έχουμε διεθνή βοηθό διαιτητή που δεν πέρασε τα τεστ διεθνών διαιτητών και είναι στις λίστες; Ο κ. Κουτσοκούμνης διοικεί την ομοσπονδία και οφείλει να ενημερώνεται. Και ας μη μας πει ότι δεν ενημερώθηκε. Όλα τα θέματα περνάνε από αυτόν. Για να πάει ένας διαιτητής περνάει από την εκτελεστική επιτροπή και εγκρίνει τα άτομα, άρα θα πει ότι τα γνωρίζει. Είναι διαφθορά αυτό ή όχι; Είναι σημερινό αυτό. Για τα χθεσινά έχουμε άλλα».

Για το αν κάτι αποδεικνύει σχέση διαφθοράς με τον κ. Κουτσοκούμνη: «Είναι τυχαίο ότι δεν έχει τοποθετηθεί στις δικές μου αναφορές. Μήπως θέλει να ξεχαστεί το θέμα; Ένα λογικός άνθρωπος δεν θα έπρεπε να τοποθετεί; Υπάρχει σωρεία παραλείψεων από θέματα ντόπινγκ, συνεδριών, διαιτητών, στημένων φιλικών αγώνων».

Για το τι εννοεί με τους στημένους φιλικούς αγώνες: «Λόγω καιρικών συνθηκών στην Κύπρο, το Φεβρουάριο κατεβαίνουν πολλές ομάδες από Ρωσία, από τις βόρειες χώρες.  Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι της Χάμαρμπι από τη Σουηδία. Πλέον έχει σταματήσει να έρχεται και η Χάμαρμπι και άλλες σουηδικές ομάδες στην Κύπρο και καταλήγουν στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στέλνουμε τα χρήματα στην Τουρκία γιατί ήδη κάνουν αναφορές για στημένους αγώνες από διαιτητές. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο αθλητικός διευθυντής της Χάμαρμπι. Στήνονται από τους Κύπριους διαιτητές και αυτές είναι αναφορές του τεχνικού διευθυντή της Χάμαρμπι. Αυτά τα θέματα είναι ευρέως γνωστά στον κ. Κουτσοκούμνη. Του τα είπα εγώ τον Μάρτιο του 2015. Και απάντησε ότι θα δει τα θέματα, ότι δεν ήξερε τίποτα, κάνει πάντα την πάπια. Να ξέρετε πως ό,τι κι αν τον ρωτήσετε δε θα γνωρίζει, εκτός κι αν τον συμφέρει. Τότε θα μάθει».

Για το πώς συνδέονται οι διαιτητές της Κύπρου με τον κ. Κουτσοκούμνη: «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στη διευθέτηση φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Εκτός κι αν εμπλέκεται κυπριακή ομάδα που ορίζεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Αυτό που λέω είναι ότι ενημερώθηκε και σφύριξε αδιάφορα. Είναι συνυπεύθυνος, αλλά ένα τέτοιο θέμα το ψάχνεις, το ερευνάς. Καλύπτει το ζήτημα για άλλους λόγους, για να συγκαλύψει τους διαιτητές. Σε αυτά ας απαντήσει ο ίδιος».

Για το πόσα κερδίζει ένας διαιτητής από στημένο αγώνα στην Κύπρο: «Δεν έχω στήσει για να σας πω. Αν στήσω καμία φορά θα σας ενημερώσω. Δεν ξέρω αλλά για να χαρακτηριστεί στημένος θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο ποσό πονταρίσματος. Και μιλάμε για αγώνες που υπάρχουν δύο και τρία πέναλτι. Υπάρχουν και στιγμιότυπα στο YouTube που μπορείτε να δείτε».

Για το πώς υποδέχεται την τοποθέτηση του Κουτσοκούμνη στην Ελλάδα: «Για μένα είναι κάτι που στην ουσία είναι αστείο. Δε μπορεί ο Κουτσοκούμνης να λύσει τα δικά σας θέματα, ενώ δεν έχει λύσει τα δικά μας θέματα. Η δικαιολογία που άκουσα από τη FIFA νομίζω ότι είναι παραμύθια. Αν ψάξετε θα δείτε ότι είχε πάει και Αργεντινή, χωρίς να μιλάει τη γλώσσα. Γιατί δεν τοποθετήθηκαν Αφρικανοί ή Βραζιλιάνοι;».

Για το γιατί πιστεύει ότι η FIFA βάζει τον Κουτσοκούμνη: «Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Αν κάποιος γνωρίζει κάποια πράγματα ίσως τα συνδέει. Ο κύριος Γιώργος Κούμας έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας από το 2016 μέχρι το 2019. Και αν θυμάστε το πρωτάθλημα τότε ήταν στον αέρα. Επίσης εκκρεμούσε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, εναντίον του κ. Κούμα ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Ο κ. Κουτσοκούμνης έρχεται τώρα να διερευνήσει αν υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού ξεκάθαρα για να υπάρχει υπόθεση εναντίον του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πώς μπορείς να  τον τοποθετείς; Δεν είναι για μία τριετία μόνο. Έχει τα δικαιώματα από το 2004. Απλά πρέπει να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Γιατί ο κ. Κουτσοκούμνης δεν έχει ενημερώσει, αν δεν ενημέρωσε, τη FIFA γι’ αυτή τη διασύνδεση με τον αναπληρωτή πρόεδρο; Το 2003 η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε κινηθεί εναντίον του κ. Κούμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πέρα από αυτό, αν έχει ενημερώσει ο ίδιος πρόεδρος της FIFA για αυτή τη σχέση του κ. Κούμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα, γιατί η FIFA τον τοποθέτησε; Πρέπει να απαντήσει η FIFA σε αυτά και ο κ. Κουτσοκούμνης».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Upload Audio – Download Music – Psy -Gangnam style

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ