aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάμε να γράψουμε ιστορία!

Πάμε να γράψουμε ιστορία!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πέτυχε πολλά το κυπριακό ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Γιατί όχι, όμως, να το δούμε και αυτό… Ποιο; Τέσσερις κυπριακές ομάδες στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (ΑΠΟΕΛ) και του Γιουρόπα Λιγκ (ΑΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων). Μπορούμε; Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων επιτρέπουν στις ομάδες να ελπίζουν και να έχουν καλές πιθανότητες να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία τους.

Θα είναι ευχής έργο να πάμε με τέσσερις εκπροσώπους μας στις κληρώσεις που θα γίνουν την Παρασκευή και εκεί όλα είναι πιθανά, παρόλο που τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα. Πρώτα, όμως, η πρόκριση στα πλέι οφ και όλα τα άλλα στην ώρα τους.

Χρονικά πρώτη στη μάχη των επαναληπτικών θα ριχθεί η ΑΕΛ, που στις 19:00 θα υποδεχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την Αούστρια Βιέννης. Το 0-0 στον πρώτο αγώνα αδικεί την ομάδα του Μπαλταζάρ, ωστόσο είναι ένα… ύπουλο αποτέλεσμα, αφού με γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας η ΑΕΛ θα πρέπει να ψάξει δύο για να προκριθεί. Βάσει της εικόνας στη Βιέννη, η ΑΕΛ μπορεί, φτάνει να παίξει ακόμη καλύτερα και κυρίως να είναι αποτελεσματική. Επίσης, δεν θα πρέπει να εφησυχάσει από την παρουσία της Αούστρια στο πρώτο ματς, γιατί δεν μπορεί να ξέρει πώς θα παρουσιαστεί απόψε.

Ο ΑΠΟΕΛ, στις 20:00, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 στη Ρουμανία απέναντι στη Βιτόρουλ. Βρέθηκε και σε πιο δύσκολες καταστάσεις και τα κατάφερε, γιατί όχι και απόψε. Η αλλαγή προπονητή, η ψυχολογία και η παρουσία του κόσμου είναι ατού τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει η ομάδα της Λευκωσίας. Σαφώς και οι δυνατότητές του είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που παρουσίασε στη Ρουμανία και με την εμπειρία του, το ανατρέπει. Και γι’ αυτόν θα χρειαστεί να μη δεχθεί γκολ γιατί μετά θα τρέχει για τρία…

Την Πέμπτη, η ΑΕΚ έχει το υπέρ της 2-0 και μέσα στο Μινσκ απέναντι στη Ντινάμο θα επιδιώξει να το υπερασπιστεί. Είναι στην καλύτερη θέση απ’ όλες τις άλλες Ευρωπαίες μας, όμως δεν θα πρέπει να εφησυχάσει αφού η ομάδα της Λευκορωσίας διαθέτει καλό σύνολο και μέσα στην έδρα της θα είναι πιο απαιτητική. Ο Απόλλωνας έχει κι αυτός σε βάρος του σκορ (1-2), όμως ένα γκολ θέλει και έχει τις δυνατότητες να το πετύχει. Και καλή ομάδα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Τι απομένει; Προσήλωση στο στόχο, αποφασιστικότητα και υπομονή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ