aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠαίζει με το ΘΟΪ η ΑΕΛ, αλλά σκέφτεται Νέα Σαλαμίνα

Παίζει με το ΘΟΪ η ΑΕΛ, αλλά σκέφτεται Νέα Σαλαμίνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ζητούμενο στην ΑΕΛ είναι η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο πρωτάθλημα πάει πολύ καλά και εννοείται ότι στόχος αποτελεί η κατάκτηση του κυπέλλου. Το απόγευμα αντιμετωπίζει στο Μακάρειο στάδιο το ΘΟΪ Λακατάμιας (διαιτητής ο Ανδρέας Μ. Αργυρού, βοηθοί οι Ανδρέας Βίκτωρος, Σάββας Κανάρης και 4ος ο Ανδρέας Στρούθου), σε ένα παιχνίδι που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Μετά από την ευρεία νίκη με 8-0 στο πρώτο ματς, η ομάδα της Λεμεσού θα μπει στο γήπεδο για να ντουμπλάρει τις επιτυχίες, να περάσει (και τυπικά) στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα βρει τον Ερμή.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, όπως είναι λογικό, σκέφτεται το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα (21η αγωνιστική). Κόντρα στο ΘΟΪ, λοιπόν, ο Κροάτης προπονητής θα δώσει ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες (Κεραυνός, Γερολέμου, Μιχαηλίδης, Καψός) και σε όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια. Πιθανόν να ξεκινήσει ο Σχρανζ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τον Απόλλωνα αγωνιζόμενος στο τελευταίο 20λεπτο.

Η προσοχή ήταν και παραμένει στο επικείμενο ματς πρωταθλήματος που έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Η ΑΕΛ θέλει τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν βαθμολογικές απώλειες του ΑΠΟΕΛ που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, αλλά και του Απόλλωνα που τα λέει με την Αλκή. Οι γαλαζοκίτρινοι θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις για την α΄ φάση του μαραθωνίου με την Ομόνοια το μεθεπόμενο Σάββατο. Και οι δύο επικείμενοι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα δίνουν μάχη για την είσοδο στην εξάδα, οπότε μιλάμε για αγώνες με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Εκτός πλάνων ενόψει Νέας Σαλαμίνας είναι ο Γκαστανιάγα που συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών. Τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Σίλβα, Φιντέλις. Ο Αντάμοβιτς αναμένεται ότι θα διατηρήσει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Δηλαδή, θα κινείται λίγο πιο πίσω από τον επιθετικό κορυφής.

Για την επιθετική γραμμή αποτελεί πλήγμα η παρατεταμένη μέτρια απόδοση του Χουράδο. Ο Ισπανός είναι πίσω, επηρεασμένος και από την απουσία του Τόρες. Με τον συμπατριώτη του είχαν καλή συνεργασία και από τότε που τραυματίστηκε, αναζητεί τον καλό αγωνιστικό εαυτό του. Δεν αποκλείεται με τη Νέα Σαλαμίνα να δούμε κάτι διαφορετικό στην επίθεση. Δηλαδή, ο Κέρκεζ να χρησιμοποιήσει ως κεντρικό φορ έναν εκ των Σχρανζ, Αγκάνοβιτς, Μυτίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ