aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠαίρνει δάνειο για τα σωματεία η ΚΟΠ (λεπτομέρειες σχεδίου)

Παίρνει δάνειο για τα σωματεία η ΚΟΠ (λεπτομέρειες σχεδίου)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον «Active Radio» και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» υπάρχει σχέδιο για παρέμβαση της ΚΟΠ για διευθέτηση των τεράστιων οφειλών των σωματείων σε φόρους και άλλες υποχρεώσεις στο Δημόσιο, μέσω δανείου της Ομοσπονδίας.

Η ΚΟΠ λόγω της κερδοφορίας που επέδειξε τα τελευταία χρόνια θα μπορεί να πάρει δάνειο από μία εμπορική τράπεζα με στόχο να εξοφλήσει τα χρέη όλων των σωματείων προς το κράτος. Αν και η Ομοσπονδία θα μπορεί να διευθετήσει τον φόρο εισοδήματος και το ΦΠΑ, οι κοινωνικές ασφαλίσεις δεν είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του Δημοσίου και ενδέχεται να μην μπορέσει να τις αποπληρώσει μέσω του δανείου.

Το σχέδιο αυτό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού ακόμα πρέπει να γίνουν και άλλες διευθετήσεις ανάμεσα σε ΚΟΠ, κράτος και σωματεία. Υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι το σχέδιο είναι εφικτό να υλοποιηθεί και να αποπληρωθούν τα χρέη των σωματείων.

Λόγω του ότι το ποσό που θα δοθεί από την ΚΟΠ είναι αρκετά μεγάλο, και δεν είναι ισόποσο ανάμεσα στα σωματεία, τα επόμενα χρόνια θα κατακρατούνται τα ποσά τα οποία θα δίνονταν από την Ομοσπονδία στις ομάδες για τις διάφορες ανάγκες τους, μέχρι ωσότου εξοφληθούν τα χρέη τους. Η προσπάθεια καταβάλλεται εδώ και πολλούς μήνες, μετά από τα κριτήρια Μαρτίου, και είναι θέμα του Υπουργείου πότε θα ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ