aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάγκοι «ηλεκτρικοί» και πολυεθνικοί

Πάγκοι «ηλεκτρικοί» και πολυεθνικοί

Είναι γνωστό ότι οι πάγκοι των κυπριακών ομάδων είναι «ηλεκτρικοί», αλλά στη νέα περίοδο θα είναι και… πολυεθνικοί. Για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον έχουμε τόσο μεγάλη διασπορά ως προ της εθνικότητα των αφεντικών των ομάδων. Μπορεί τα ρόστερ να μην είναι ακόμη έτοιμα, αλλά όλα τα σωματεία φρόντισαν να διευθετήσουν οποίες εκκρεμότητες είχαν για την τεχνική τους ηγεσία. Μια πρώτη ματιά καταδεικνύει ότι οι ομάδες μας, χρόνο με το χρόνο επιβεβαιώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τους Κύπριους προπονητές. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι έχουμε αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας.

Χοντρά – χοντρά, τρεις Κύπριοι, δύο Ισπανοί κι οι υπόλοιποι χωρίς «ταίρι» από τη χώρα τους! Όλα αυτά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, διότι στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι προπονητές πρέπει να έχουν έτοιμη τη… βαλίτσα τους περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Ο σχετικός πίνακας καταδεικνύει ότι περισσότερες από τις μισές ομάδες μας (οκτώ συνολικά), διατήρησαν τον προπονητή με τον οποίο ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν. Ο Τσόρνιγκερ για παράδειγμα ήταν δύσκολο να φύγει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, ενώ το ίδιο ισχύει για τον Λένον στην Ομόνοια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. «Παραφωνία» ήταν η ΑΕΚ που ναι μεν εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θεωρήθηκε φρόνιμο να φύγει ο Μπαντία και να έρθει ο Χοσέ Λουίς Όλτρα. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τον ΑΠΟΕΛ και τον Άρη ήταν «διαβατήριο» και για τη νέα σεζόν για τους Σωφρόνης Αυγουστή και Αλεξέι Σπιλέφσκι. Παρέμειναν επίσης ο Νεντίμ Τούτιτς στον Ολυμπιακό και ο Νίκος Ανδρονίκου στη Δόξα, ενώ η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία κράτησε στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και τον Μαρίνο Σατσιά στον πάγκο της Ένωσης.

Απ’ την άλλη, αλλαγή προέκυψε στις ομάδες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τιμούρ Κετσπάγια τα τσούγκρισε με τη διοίκηση της Ανόρθωσης επειδή ήθελε να του αλλάξει κάποιους από τους συνεργάτες του, ενώ η Πάφος FC ευχαρίστησε τον Ντάρκο Μίλανιτς, ο οποίος πήγε στην «Κυρία» για να προσλάβει τον Χένινγκ Μπεργκ. Η ΑΕΛ επενδύει στον Σίλας που ξέρει την ομάδα, αφού διετέλεσε ποδοσφαιριστής της, ενώ οι νεοφώτιστες Καρμιώτισσα και Ακρίτας Χλώρακας πιστεύουν σε πορεία – υπέρβαση στο νέο πρωτάθλημα με αφεντικό τους Ντούσαν Ούχριν Τζούνιορ και Νταβιντ Μπαντία αντίστοιχα.

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ