aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣ«Θέλω ομάδα που να εκπλήξει τον καθένα»

«Θέλω ομάδα που να εκπλήξει τον καθένα»

Μια μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο προπονητής της Πάφος FC, Λούκα Έλσνερ, παραχώρησε τη πρώτη του συνέντευξη στο γραφείο Τύπου των γαλάζιων. Ο 34χρονος Σλοβένος τεχνικός ερωτηθείς για το προπονητικό του στυλ και πως θέλει να παίζει η ομάδα του, τόνισε:

«Μου αρέσει το ανοιχτό επιθετικό ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα. Δεν θέλω η ομάδα να μου να πρέπει να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και να είναι παθητική. Θέλω να είναι ενεργητική, να κυριαρχεί στο γήπεδο. Φυσικά θα πρέπει και εμείς να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες έχοντας μια ευέλικτη προσέγγιση σε θέματα τακτικής και συστημάτων, έτσι ώστε να μπορούμε να γίνουμε μια ομάδα που μπορεί να εκπλήξει τον καθένα»

Αναφερόμενος στη νέα του ομάδα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του, επεσήμανε: «Για έναν νεαρό προπονητή, το να είναι μέρος ενός πλάνου που μόλις έχει ξεκινήσει, με φιλοδοξίες και σύγχρονη προσέγγιση σχετικά με το ποδόσφαιρο, όπως και με το πάθος που κυριαρχεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την ομάδα, είναι πολύ συναρπαστικό. Για αρκετούς λόγους θεωρώ την ομάδα αυτή τέλεια έτσι ώστε να εξελιχθεί, αλλά να εξελιχθώ και εγώ και να πετύχουμε μαζί»

Κλείνοντας, το μήνυμα που έστειλε στους φίλους της Πάφος FC ήταν το ακόλουθο: «Το πρώτο πράγμα που άκουσα και έμαθα ήταν το τεράστιο πάθος για ποδόσφαιρο ειδικά στην Πάφο. Είναι αυτό που θεωρώ πραγματικά συναρπαστικό σχετικά με την νέα αυτή πρόκληση. Φυσικά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Η στήριξη των φιλάθλων είναι κάτι που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλους»

Την πρόσληψη του Λούκα Έλσνερ σχολίασαν ο πρόεδρος Χρίστος Γλυκής και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Πάφος FC, Λοράν Ντισό. «Σύμφωνα με αυτά που βλέπω, είναι ένας πολύ νεαρός και ταλαντούχος προπονητής. Είναι πολύ φιλόδοξος και έχει πλάνο και στρατηγική. Πιστεύω θα βοηθήσει πραγματικά να πετύχουμε τους στόχους. Οι φιλοδοξίες του και το όραμα του ταιριάζουμε με τις δικές μας επιθυμίες», είπε ο Χρίστος Γλυκής, ενώ ο Λοράν Ντισό ανέφερε:

«Το προφίλ του ήταν πολύ ελκυστικό όσον αφορά τον τρόπο σκέψης του με το ποδόσφαιρο. Έχει σύγχρονη προσέγγιση και θέλει να παράγει ωραίο ποδόσφαιρο, με το δικό του ξεχωριστό στυλ. Πιστεύουμε στις ικανότητες και τις δεξιότητες του για να διαχειριστεί την ομάδα όπως και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τα νεαρά ταλέντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή είναι η σωστή επιλογή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ