aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΤα δέκα «Χ», το ρίσκο που δεν παίρνει ο Μπεργκ και το θέμα με τις...

Τα δέκα «Χ», το ρίσκο που δεν παίρνει ο Μπεργκ και το θέμα με τις αλλαγές

Δέκα ισοπαλίες, οι τέσσερις στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια, μετράει η Πάφος FC στην τρέχουσα σεζόν. Τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρώτο γκρουπ. Δηλαδή, 20 χαμένοι βαθμοί στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ξεκάθαρα, δεν μπορεί μια ομάδα με τόσες πολλές ισοπαλίες να έχει απαιτήσεις να διεκδικήσει τον τίτλο πρωταθλήματος.

Οι προπονητές λένε συνήθως, «αν δεν μπορείς να κερδίσεις καλύτερα να μην χάσεις». Ναι, αλλά αυτό να γίνει σε ένα, δύο, τρία παιχνίδια. Γιατί, όσο και να λες «φασούλι, φασούλι, γεμίζει το σακούλι», με τις ισοπαλίες δεν κόβεις δρόμο. Στην Πάφος FC παράγινε το πράγμα με τα ισόπαλα αποτελέσματα, με τη διαφορά από την κορυφή να είναι στους εννιά βαθμούς και τους αγώνες όλο και να μειώνονται.

Την 16η αγωνιστική η ομάδα του Μπεργκ ήταν στην πρώτη θέση μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας από 37 βαθμούς. Τότε είχε 4 ισοπαλίες. Δώδεκα αγωνιστικές μετά, είναι στο -9 από τους γαλαζοκίτρινους, 52 έναντι 61, με τα μισά απ’ αυτά τα ματς με μένει στην ισοπαλία, γεγονός που εκτόξευσε τη διαφορά τους. Χρειάζεται και το ρίσκο σ’ ένα παιχνίδι, με τον Νορβηγό να μην το παίρνει, αλλά να έχει και θέμα με τις αλλαγές, με τον Χέσταντ να μπαίνει προχθές στον αγώνα για δευτερόλεπτα χωρίς να αγγίξει μπάλα και τον Αμπντουραχίμι να έχει ξεχαστεί στην προθέρμανση. Όλα αυτά είναι κάτι που ανάμεσα σε άλλα πληρώνει η Πάφος FC, μένοντας μακριά από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ