aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΣαν «Καρμέλ» στo ΑΕΚ Αρένα!

Σαν «Καρμέλ» στo ΑΕΚ Αρένα!

Ένα διαβολεμένο εικοσάλεπτο (και κάτι) ήταν αρκετό για την πιο ηχηρή νίκη της Πάφος FC στην τρέχουσα περίοδο. Είχε νικήσει και τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα της στην πρεμιέρα με 4-0, αλλά το χθεσινό 3-1 στην ΑΕΚ Αρένα, στη φάση που βρίσκεται ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος, ήταν «εκκωφαντικό». Η παφιακή ομάδα (ανέβηκε στην 4η θέση) πέρασε σαν «Καρμέλ» από το ΑΕΚ Αρένα και γκρέμισε τα όνειρα των Λαρνακέων για άνοδο και παραμονή στην κορυφή για το 2021. Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνουν οι παίκτες του Μίλανιτς που δεν πτοήθηκαν από τη φουριόζα ΑΕΚ που μπήκε στο ματς με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες (με τον Τρισκόφσκι δύο φορές, τον Εσπινόσα και τον Ακοράν) και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 12’ με τον Ταντί. Εκμεταλλεύθηκαν το μπλακ άουτ των γηπεδούχων, απάντησαν  νωρίς (16’) με γκολ του Αμπντουσαλάμοφ και στη συνέχεια έστησαν το γιορτινό τους πάρτι. Ο 18χρονος Ρώσος προειδοποίησε στο 22’, ο Βαλακάρι ήταν άστοχος στο 25’, ενώ στο 33’ ο Σεμέδο έκανε λάθος επιλογή. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, έδωσε την ασίστ στον Βαλακάρι που πέτυχε το 1-2, και στο 38’ μετά από άψογη σέντρα του Φουρ ο Πάνιτς άφησε εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γαλάζιους.

Το σοκ ήταν ισχυρό για τους παίκτες του Καταλά, οι οποίοι είχαν μεν τη διάθεση να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να το πετύχουν. Για την ακρίβεια, πίεσαν την Πάφος FC σε ολόκληρο το β’ ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν πανηγύρισαν ποτέ. Οι πανηγυρισμοί στο γκολ που πέτυχε ο Φαράζ στο 80’ κράτησαν για πολύ λίγο, αφού ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR, επειδή ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Τόσο μεγάλη ήταν η υπεροχή της ΑΕΚ που πρέπει να έφτασε σε ρεκόρ κερδισμένων κόρνερ στην τρέχουσα περίοδο, συνολικά 17! Κι όμως, τις κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη, τις έχασαν οι φιλοξενούμενοι με τους Βαλακάρι και Ντράγκομιρ.

Το τρίποντο ενθουσίασε τους λιγοστούς φίλους της Πάφος FC που πήγαν στη Λάρνακα. Είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει τρία γκολ και να ξορκίζει την «κατάρα» των εκτός έδρας ματς, εξασφαλίζοντας το πρώτο τους τρίποντο. Αντίθετα, στενοχώρησε αφάνταστα τους Λαρνακείς που δεν έδωσαν μαζικά το «παρών» τους, παρά την έκκληση του προέδρου, Άντρου Καραπατάκη. Η ΑΕΚ εμφάνισε σημάδια υψοφοβίας, δέχθηκε την δεύτερη της ήττα στη σεζόν κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για πολύ όμορφες γιορτές. Ο Νταβίδ Καταλά ανέφερε «πνευματικά ήμασταν άσχημοι» και τόνισε ότι οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι: «Είναι ένα παιχνίδι, από το οποίο πρέπει να μάθουμε πράγματα για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί». Κι όταν ρωτήθηκε αν επηρέασε η απουσία του Μάμα, απάντησε: «Έντεκα παίκτες που δεν ήταν σε καλή μέρα». Στην άλλη πλευρά, ο Ντάρκο Μίλανιτς, ανέφερε: «Ήμασταν τυχεροί που επιβιώσαμε στην πίεση του αντιπάλου στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά στη συνέχεια παίξαμε πολύ καλύτερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ