aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠρωταθλητής ΕΣΣΔ στο σκάκι ο Ντουπόβ!

Πρωταθλητής ΕΣΣΔ στο σκάκι ο Ντουπόβ!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο συνιδιοκτήτης της Πάφος fc Ρομάν Ντουπόβ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο «Goal» είναι γιος αξιωματικού του στρατού ο οποίος τη δεκαετία του ’80 φοίτησε σχεδόν σε όλα τα σχολεία στη Σοβιετική Ένωση, ενώ το 1989 εντάχθηκε στη στρατιωτική σχολή της Μόσχας Suvorov και τον επόμενο χρόνο μετέβη στο στρατιωτικό Ινστιτούτο του Κιέβου μέχρι το 1992.

Το 1995 ο Ρομάν Ντουπόβ αποφοίτησε από τη ρωσική πρωτεύουσα ως μηχανικός και στρατιωτικός διερμηνέας με τιμητικές διακρίσεις. Ασχολήθηκε επίσης με την επιτραπέζια αντισφαίριση, το χόκεϊ επί πάγου, τένις, ποδόσφαιρο, ακόμη και σκάκι κερδίζοντας το πρωτάθλημα σκακιού της ΕΣΣΔ το 1986-1987.

Με τόση ευρεία γνώση του αθλητισμού ρωτήσαμε τον κ. Ντουπόβ αν θα ήθελε να αλλάξει κάτι στη δομή του πρωταθλήματός μας με σκοπό τη βελτίωσή του. Στην απάντησή του, όμως, ήταν πολύ προσεκτικός: «Νομίζω ότι δεν θα είναι πολύ ηθικό για μένα να δώσω συστάσεις στην ομοσπονδία κατά το πρώτο έτος, αλλά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα παίζεται με τον σωστό τρόπο και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι το σύστημα του κυπέλλου θα μπορούσε να προσαρμοστεί ελαφρώς, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση με την ομοσπονδία και εκφράζουμε τις απόψεις μας στα θέματα αυτά. Πιστεύω επίσης ότι το πρωτάθλημα μπορεί να επωφεληθεί από έναν κανόνα για την εισαγωγή τουλάχιστον ενός Κύπριου παίκτη κάτω των 21 ετών στο ρόστερ. Αυτό θα αυξήσει το κύρος της επιλογής των παικτών και θα βοηθήσει τους νέους παίκτες να αναπτυχθούν».

Η νοστιμότατη κυπριακή κουζίνα και η Harley

Γνωρίζουμε πως ένα από τα πιο αγαπημένα σας χόμπι είναι η μαγειρική. Έχετε ποτέ επιχειρήσει να ετοιμάσετε κάποιο κυπριακό πιάτο; 

«Με πειράζετε τώρα ε; Βέβαια, είμαι μεγάλος οπαδός της κυπριακής κουζίνας και όταν βρίσκομαι στην Πάφο προσπαθώ να επισκεφθώ τοπικά εστιατόρια, στα οποία πολλοί γνωρίζουν ήδη τις προτιμήσεις μου. Μια λέξη μόνο θα πω για την κυπριακή κουζίνα: νοστιμότατη»!

Τέλος, σας αρέσουν και τα ταξίδια, ειδικά με τη μοτοσυκλέτα σας. Ποια είναι η αγαπημένη σας διαδρομή και πόσο συχνά ταξιδεύετε με αυτόν τον τρόπο;

«Δυστυχώς, είμαι πολύ απασχολημένος με τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή και δεν έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω με τη μοτοσυκλέτα μου, αν και θα ήθελα να το κάνω. Ίσως θα έπρεπε να κανονίσω η Harley μου να βρει κάποια καλά χέρια για να την φροντίζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ