aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάτησε την μπανανόφλουδα, απώλεια εκτός προγράμματος

Πάτησε την μπανανόφλουδα, απώλεια εκτός προγράμματος

Πρώτη εντός έδρας απώλεια για την Πάφος FC, ουσιαστικά πρώτη απώλεια εκτός προγράμματος. Στο φινάλε του α’ γύρου έμεινε στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Στέλιος Κυριακίδης» σε ένα ματς  που προσφέρεται για πολλά μαθήματα.

Υπέστη τη ζημιά, στον -θεωρητικά- πιο εύκολο αγώνα μέχρι σήμερα. Η πρωτοπόρος υποδεχόταν στην έδρα της την ομάδα που βρισκόταν στον πυθμένα, αλλά πάτησε την μπανανόφλουδα. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές κι ακούστηκαν ακόμη περισσότερες. Στην παφιακή ομάδα εκφράζουν παράπονα για τους διαιτητές και τους Varίστες. Στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ζάιρο, για την οποία έκανε (έντονη και επανειλημμένη) αναφορά ο Χένινγκ Μπεργκ, δεν φαίνεται να έχουν δίκαιο, αφού προηγήθηκε οφσάιντ και χαρακτηρίζεται ως ορθή η παρέμβαση του Var. Εκεί που έχουν δίκαιο είναι στις συχνές διακοπές που προκάλεσαν πάμπολλες καθυστερήσεις. Με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν τα νεύρα και να… θολώσει το μυαλό.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες η υπεροχή, η κυριαρχία σε κάποια χρονικά διαστήματα δεν εξαργυρώθηκε ποτέ. Είναι ενδεικτικό ότι η παφιακή ομάδα είχε 15 τελικές προσπάθειες και πανηγύρισε μόνο στη μία, ενώ είχε μια ντουζίνα κερδισμένα κόρνερ έναντι μηδενός του αντιπάλου της! Ο Ζάιρο απάντησε άμεσα στο προβάδισμα του Ολυμπιακού σκοράροντας στο 61’, αλλά η συνέχεια δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν και η πίεση ήταν ασφυκτική.

«Δώσαμε εύκολα ένα γκολ, το οποίο δεν κάνουμε συνήθως και όλα έγιναν πιο δύσκολα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Ρώμη δεν κτίστηκε σε τρεις μέρες. Είναι μια διαδικασία βελτίωσης», σχολίασε ο Χένινγκ Μπέργκ, ο οποίος θέλει να δει τους παίκτες του αισθητά βελτιωμένος στον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. «Είναι καλή ομάδα, αλλά δεν σκεφτόμαστε τόσο την άλλη ομάδα, περισσότερο τον εαυτό μας», πρόσθεσε ο Νορβηγός τεχνικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ