aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος: Στα δικά της πόδια η εξάδα

Πάφος: Στα δικά της πόδια η εξάδα

Επέστρεψε στις νίκες η Πάφος FC, επικρατώντας προχθές βράδυ εκτός έδρας της ΠΑΕΕΚ με 2-0. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η παφιακή ομάδα (Αλ Γκαντιούι 38’, Ζάιρο 69’), σε χρονικά μάλιστα σημεία που δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο. Κατάφερε να «αποδράσει» με τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς της νίκης, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, ενισχύοντας την προσπάθειά της για να παραμείνει στην πρώτη εξάδα. Έφτασε τους 28 βαθμούς και ανέβασε τη διαφορά από τον έβδομο ΑΠΟΕΛ (έχει δύο ματς λιγότερα) στους 4 βαθμούς.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής Ντάρκο Μίλανιτς μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά, είναι η τρίτη σερί νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουμε».

Πέραν του βαθμολογικού οφέλους, η νίκη κόντρα στην ομάδα της Κερύνειας, τόνωσε την ψυχολογία των Παφιτών, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες (Ανόρθωση στο κύπελλο, Απόλλων στο πρωτάθλημα). Γνωρίζουν στην Πάφος FC, ότι η εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, που είναι και ο μεγάλος στόχος των διοικούντων, εξαρτάται πλέον από τα δικά τους πόδια.

Με τέσσερα μόλις παιχνίδια να τους απομένουν για την ολοκλήρωση της α’ φάσης, ξέρουν οι άνθρωποι της παφιακής ομάδας πως κάθε νίκη θα τους φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους. Ανόρθωση (εντός), Εθνικός (εκτός), Δόξα (εκτός) και Άρης (εντός) είναι κατά σειρά τα ματς πρωταθλήματος που έχει να δώσει η ομάδα. Ο Σλοβένος τεχνικός κληθείς να σχολιάσει την είσοδο στην πρώτη εξάδα: «Θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη εξάδα και θα εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τη νίκη, χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Μεσολαβεί βέβαια ο επαναληπτικός αγώνας για τη β’ φάση του κυπέλλου, την Πέμπτη (3/2) κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Εκεί που στρέφεται η προσοχή των Παφίτων, που παρά την ήττα (1-3) του πρώτου αγώνα αισιοδοξούν ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή-πρόκριση και να διατηρηθούν έτσι σε τροχιά επίτευξης ενός ακόμα στόχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ