aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΠάφος – Καρμιώτισσα: Ξέγνοιασε κι ας «μπούκωσε» ο Βαλακάρι (vid)

Πάφος – Καρμιώτισσα: Ξέγνοιασε κι ας «μπούκωσε» ο Βαλακάρι (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ξέγνοιασε όσον αφορά την μάχη της παραμονής η Πάφος FC μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Καρμιώτισσας, για την πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Στιβ Κωνσταντινίδη νίκησε και απέφυγε οποιεσδήποτε δυσάρεστες περιπέτειες, παρά το ότι ο συνήθης ύποπτος Όνι Βαλακάρι… «μπούκωσε».

Ήταν η τρίτη σερί εντός έδρας νίκη για την παφιακή ομάδα και η έβδομη συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι τρεις βαθμοί της νίκης την ανέβασαν στους 35 και την έβαλαν ξανά σε θέση οδηγού στο Β’ γκρουπ.

Κατηφόρας συνέχεια για την Καρμιώτισσα. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας των Πάνω Πολεμιδιών και η έβδομη στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Παρέμεινε στους 18 βαθμούς, την τελευταία θέση και στο -11 από την ασφαλή ζώνη.

Το ματς

Τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, είχε η Πάφος FC, απέναντι στην Καρμιώτισσα. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν στιγμή περιθώρια στην ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της. Σκόραρε δις με δύο αμυντικούς (Αραγιούρι και Αουρέλιο), ενώ απειλούσε διαρκώς τον νεαρό τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας Κίττο. Αρχικά στο 7’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι, ο έτερος Φινλανδός στην ενδεκάδα της παφιακής ομάδας, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο δεξιός οπισθοφύλακας της Πάφος FC Αουρέλιο σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του στην αντίπαλη περιοχή. Ο Πάνιτς είδε το κενό στην άμυνα των φιλοξενουμένων και του έδωσε την κάθετη πάσα, ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με διαγώνιο σουτ, και να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Το 2-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Στιβ Κωνσταντινίδη να ψάχνει κι άλλο γκολ, αλλά να μην καταφέρνει να το πετύχει.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άκρως… δραματικό. Και ενώ όλα έδειχναν μια άνετη επικράτηση της Πάφος FC, το πέναλτι που κέρδισε η Καρμιώτισσα και μετέτρεψε σε γκολ ο Ρομό στο 72’, άγχωσε τους γηπεδούχους. Από το γκολ με το οποίο μείωσε η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών και έπειτα, οι ποδοσφαιριστές του Στιβ Κωνσταντινίδη ανέβασαν στροφές και έψαξαν το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι. Στο 78’ έφτασε πολύ κοντά, από τα ένδεκα βήματα όμως ο Βαλακάρι αστόχησε, αφού η εκτέλεση πέναλτι του έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του νεαρού Κίττου. Στο 84’ εκ νέου ο Φινλανδός σπατάλησε καλή ευκαιρία, μετά από πάσα του Ράκελς, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας που τον νίκησε. Το 2-1 που διαμορφώθηκε στο 72’ έμεινε μέχρι το τέλος με την Πάφος FC να παίρνει τη νίκη.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στιβ Κωνσταντινίδης):  Ρούτκο, Αουρέλιο, Σάιθ, Αραγιούρι, Κβίντα, Φυλακτού (83′ Καμπράλ), Πάνιτς, Φουρ, Βα, Βαλακάρι, Τόρες (68′ Ράκελς).

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός):  Κίττος, Χριστοφή, Μπαράνοφ (46′ Ευσταθίου), Πέρεζ, Στυλιανού, Ρέινολντς (88′ Κωμοδίκης), Ντουάρτε, Χέρσκοβιτς (46′ Μ.Σάσι), Ι.Σάσι (73′ Μπαργκάν), Χατζηβασίλη, Ρόμο.

Σκόρερ: Αραγιούρι 7′, Αουρέλιο 37′ / Ρομό 72′

Κίτρινες: Κβίντα / Ντουάρτε, Ι.Σάσι, Πέρεζ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC με τον Αραγιούρι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι, ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά.


27′ Πρώτη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα, απείλησε με σουτ του Χέρσκοβιτς εκτός περιοχής, με δυσκολία σε κόρνερ ο Ρούτκο.

35′ Πολύ ωραία κίνηση του Βα στην περιοχή της Καρμιώτισσας, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, πέρασε λίγο έξω η μπάλα.

37′ ΓΚΟΛ Διπλασιάζει τα τέρματα της η Πάφος FC, με τον Αουρέλιο. Πολύ ωραία κάθετη του Πάνιτς, που είδε το κενό στην άμυνα των φιλοξενουμένων, έβγαλε τον Βραζιλιάνο απέναντι από τον Κίττο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον νεαρό τερματοφύλακα.


44′ Κίτρινη κάρτα στον Ντουάρτε.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Μ.Σάσι και Ευσταθίου, στις θέσεις των Χέρσκοβιτς και Μπαράνοφ.

56′ Το 2-0 παραμένει, χωρίς φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι στιγμής.

57′ Πέναλτι για την Καρμιώτισσα, σε μαρκάρισμα του Πάνιτς. Ελέγχεται από το VAR η φάση.

61′ Το είδε και άλλαξε την απόφαση του ο Κωνσταντίνος Φέλλας, δεν υπάρχει πέναλτι. Κίτρινη κάρτα στον Ι.Σάσι για διαμαρτυρίες.

68′ Ράκελς στη θέση του Τόρες.

69′ Ελέγχεται ξανά από το VAR πιθανή παράβαση στην περιοχή της Πάφος, σε μαρκάρισμα του Βαλακάρι. Πάει να το δει ξανά ο διαιτητής και δίνει πέναλτι υπέρ της Καρμιώτισσας και κίτρινη κάρτα στον Κβίντα.

71′ Εκτέλεσε ο Ρομό και το έπιασε ο Ρούτκο. Υπάρχει όμως επανάληψη, ο τερματοφύλακας της Πάφος FC μετακινήθηκε.

72′ ΓΚΟΛ Αυτή τη φορά είναι εύστοχος ο Ρομό. Χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα η μπάλα.


73′ Μπαργκάν στη θέση του Ι.Σάσι.

75′ Μαρκάρισμα του Πέρεζ στον Πάνιτς. Φάουλ δίνει ο διαιτητής, ελέγχεται ξανά από το VAR, για το ενδεχόμενο να ήταν εντός περιοχής η παράβαση. Κίτρινη κάρτα στον Ισραηλινό. Αλλάζει ξανά την απόφαση του, πέναλτι για την Πάφος FC.

78′ Άστοχος ο Βαλακάρι. Το σουτ του έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του νεαρού Κίττου.

83′ Καμπράλ στη θέση του Φυλακτού.

84′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Βαλακάρι. Ο Ράκελς γύρισε ωραία στον Φινλανδό, βγήκε έγκαιρα ο Κίττος τον νίκησε.

88′ Κωμοδίκης στη θέση του Ρέινολντς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ