aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC / Ζάιρο: Σκοράρει σε ρυθμούς Ντάρμπισαϊρ!

Πάφος FC / Ζάιρο: Σκοράρει σε ρυθμούς Ντάρμπισαϊρ!

Έβαλε πλώρη για το «Χρυσό Παπούτσι» εδώ και καιρό ο Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Πάφος FC, με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Δόξα έφθασε τα 16 και άνοιξε κι άλλο τη διαφορά που τον χωρίζει από τη δεύτερη θέση.

Πέτυχε τα διπλάσια γκολ από τους Άλτμαν της ΑΕΚ και Μπρούνο της Ομόνοιας, που ακολουθούν στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με 8 γκολ.

Ανατρέχοντας στις πέντε προηγούμενες σεζόν, χωρίς να υπολογίζεται η προ τριετίας που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού, ο Ζάιρο σκοράρει σε ρυθμούς Ντάρμπισαϊρ. Ο 30χρονος επιθετικός της παφιακής ομάδας, είδε δίχτυα 16 φορές στις πρώτες 20 αγωνιστικές, όσα και ο Άγγλος επιθετικός με τη φανέλα της Ομόνοιας τη σεζόν 2016-17. Τότε έφθασε τα 24 γκολ με το τέλος της περιόδου.

Όσον αφορά τις άλλες τέσσερις σεζόν, ήταν πολύ λιγότερα τα γκολ που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές που στο τέλος αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ. Τις τρεις από αυτές ο πρώτος σκόρερ μετά από 20 αγώνες πέτυχε 10 γκολ και στην άλλη 11. Πέρσι (2021-22), ο Τρισκόφσκι που τέλειωσε τη σεζόν με 15 γκολ, ένα λιγότερο απ’ ό,τι έχει πετύχει έως τώρα ο Ζάιρο, την 20ή αγωνιστική μετρούσε 10 γκολ. Το ίδιο και ο Σαντίκ πρόπερσι (2020-21), που στο τέλος έφθασε τα 18 γκολ.

Τη σεζόν 2018-19 ο Νέμετς ήταν επίσης στα 10 γκολ και στο τέλος έφθασε τα 18. Ένα περισσότερο (11) από τους πιο πάνω τρεις ποδοσφαιριστές πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ την περίοδο 2017-18, που την έκλεισε με 23 γκολ. Ο Ζάιρο, λοιπόν, είναι σε θέση να ξεπεράσει ακόμη και τον Άγγλο, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στο σκοράρισμα.

Η Πάφος FC προετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια, την προσεχή Κυριακή. Θα θελήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ