aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Το πήραν ζεστά οι Ρώσοι, στα σκαριά ιδιόκτητο γήπεδο

Πάφος FC: Το πήραν ζεστά οι Ρώσοι, στα σκαριά ιδιόκτητο γήπεδο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόφ βλέποντας την παρουσία του κόσμου και τις δυνατότητες της Πάφος FC, σκέφτονται τη δημιουργία νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου! Όπως πληροφορείται η «Goal News», οι Ρώσοι επενδυτές του παφιακού συλλόγου θέλουν να αγωνίζεται η ομάδα τους σε πραγματική έδρα και σκέφτονται να ανεγερθεί δίπλα από τις προπονητικές εγκαταστάσεις στη Γεροσκήπου.

Το «Στέλιος Κυριακίδης», όπως αγωνίζονται οι γαλάζιοι στην Α’ Κατηγορία, με την υφιστάμενη κατασκευή του δεν είναι ποδοσφαιρική έδρα. Υπάρχουν μάλιστα σχέδια για υλοποίηση του έργου, αλλά αναμένεται η σχετική απόφαση για οικονομική βοήθεια από το Κράτος. Σε περίπτωση που έρθει η έγκριση και προχωρήσει το έργο, θα πρόκειται για θετική εξέλιξη για την Πάφος FC και τους φίλους της.

Από εκεί και πέρα, με τους 24 βαθμούς που έχει η Πάφος FC διατηρούνται οι μαθηματικές πιθανότητες για είσοδο στην πρώτη εξάδα, ανάλογα βέβαια και με τι κάνουν οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο στόχο (ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα και Ολυμπιακός). Η ομάδα της Πάφου θα αντιμετωπίσει αύριο τον ΑΠΟΕΛ και την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης τη Δόξα. Ειδικότερα στο αυριανό παιχνίδι, δεν θα έχει και την πιο εύκολη αποστολή, όμως οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν για να πάνε στους 27 βαθμούς και από εκεί και πέρα… ό,τι είναι τυχερό.

Στην Πάφο έχουν σημάνει… συναγερμό για το αυριανό παιχνίδι (16.00) και το «Στέλιος Κυριακίδης» αναμένεται πως θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Οι επιλογές του Κάμερον Τόσακ, σε ό,τι αφορά την άμυνα αυξάνονται με την επιστροφή του Λαφράνς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με την Ένωση λόγω καρτών. Εκτός πλάνου είναι οι μόνιμοι τραυματίες, οι Σακό, Πάντσεον, Κωνσταντίνου και Φυλακτού, ενώ μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η παρουσία ή όχι στην αποστολή του Βαλεριάνου.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Νέμετς, ο οποίος ακολουθεί φουλ ρυθμό εκγύμνασης. Με την Ένωση, στο τελευταίο παιχνίδι, πέρασε αλλαγή, όπως και ο Ανγκούλο, ο οποίος επίσης πήρε χρόνο συμμετοχής στο «Τάσος Μάρκου».

Θα είναι η πρώτη φορά που η Πάφος FC θα δώσει παιχνίδι, με πολλές επιλογές στην επιθετική γραμμή. Στα πολύ θετικά, η επιστροφή του Μπεριγκό, ο οποίος στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε (με την ΑΕΛ και την Ένωση) έδειξε πως ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του.

Γενικά, στην ομάδα της Πάφου επικρατεί πολύ καλό κλίμα, με τη διάθεση όλων να είναι στα ύψη, καθώς και οι «νέοι που ήλθαν στην ομάδα, Ράκελς και Φόλμπρεχτ, βοηθούν πολύ. Οι δύο τελευταίοι ήταν και την περασμένη σεζόν στην Πάφος FC, είχαν όμως παραχωρηθεί από το καλοκαίρι, μέχρι τον Ιανουάριο σε άλλες ομάδες. Επέστρεψαν και η προσφορά τους κρίνεται ανεκτίμητη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ