aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Θέλει αντίδραση… Ευρώπης

Πάφος FC: Θέλει αντίδραση… Ευρώπης

Μετά τον αποκλεισμό από τον θεσμό του κυπέλλου, η τρίτη θέση αποτελεί τη μοναδική διέξοδο της Πάφος FC για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Σήμερα (19:00) η παφιακή ομάδα πάει στη Λεμεσό, όπου θα φιλοξενηθεί στο «Αλφαμέγα» από τον Άρη, για την 6η αγωνιστική της β’ φάσης του και θέλει να κάνει σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πρωτάθλημα οι γαλάζιοι έχουν πανηγυρίσει δύο διαδοχικές νίκες με τον Μίτσελ Σαλγκάδο στο «τιμόνι», κόντρα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα, και φιλοδοξούν σήμερα να τριτώσει το καλό. Εφόσον τα καταφέρουν, θα «κολλήσουν» τρίτο σερί τρίποντο για πρώτη φορά στο 2023. Τελευταία φορά που είχαν πετύχει κάτι ανάλογο ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχαν νικήσει Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Ανόρθωση.

Το έργο της Πάφος FC κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος δεν αναμένεται εύκολο. Ο Άρης είναι ποιοτική ομάδα ενώ βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική φόρμα, παρά την ισοπαλία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Την τελευταία διετία άλλωστε, που οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία, η παφιακή ομάδα τα βρίσκει «σκούρα» όταν αντιμετωπίζει την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις πρωταθλήματος, από την περσινή σεζόν, οι γαλάζιοι δεν πανηγύρισαν τρίποντο επί των λεμεσιανών, έχοντας απολογισμό έξι ισοπαλίες και μια ήττα. Τελευταία νίκη της Πάφος FC επί του Άρη στο πρωτάθλημα, χρονολογείται τον Φεβρουάριο του 2018, όταν είχε επικρατήσει εκτός έδρας με το εμφατικό 6-0. Πολλά έχουν αλλάξει βέβαια από τότε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ