aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη

Πάφος FC: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη

Λένε πολλοί πως «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Και δεν έχουν άδικο εδώ που τα λέμε εάν λάβουμε υπόψη για παράδειγμα την Πάφος FC. Ηττήθηκε στο προχθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο απέναντι στον Άρη, άλλη μία φορά για δύο βασικούς λόγους: Α) Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ιδιαίτερες τις πρώτες που θα τις έδιναν προβάδισμα. Β) Όταν δέχθηκε γκολ, χάθηκε η ηρεμία και η συγκέντρωση, με τα λάθη να είναι αρκετά.

Το εν λόγω σκηνικό, λοιπόν, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται σε παιχνίδια της παφιακής ομάδας. Πολύ περισσότερο στα εκτός έδρας. Αδυνατεί να αξιοποιήσει τα καλά διαστήματα και πρωτίστως τις ευκαιρίες που με τόσο κόπο «εκκολάπτει», με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις η… μπάλα να την τιμωρεί, χάνοντας στο φινάλε τον έλεγχο.

Η αλήθεια είναι πως η ήττα από τον Άρη σκόρπησε προβληματισμό στην Πάφος FC. Με τον τρόπο που ήλθε και πολύ περισσότερο γιατί ο αντίπαλος ξέφυγε πέντε βαθμούς, με το πέρας της 2ης στροφής των πλέι οφ. Εννοείται πως η ομάδα του Μίλανιτς δεν σηκώνει λευκή σημαία στην προσπάθεια που κάνει για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ωστόσο, χάθηκε ένας αγώνας που θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για τη μετέπειτα πορεία και κυρίως την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

Είναι ολοφάνερο, πλέον, ότι για να αναπτερώσει τις πιθανότητες για να διεκδικήσει κάτι πολύ καλύτερο από την 6η θέση, η Πάφος FC καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα και να αρχίσει να μαζεύει τρίποντα. Αρχής γινομένης από το εντός έδρας παιχνίδι που παίρνει σειρά με την Ανόρθωση. Διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος να έχει απλά και μόνο ρυθμιστικό ρόλο στη συνέχεια του πρώτου γκρουπ.

Στα τελευταία 6 ματς πρωταθλήματος, η ομάδα κέρδισε μία μόλις φορά, κάτι που επίσης κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Τον Εθνικό, συγκεκριμένα, σε ένα 90λεπτο που διεξήχθη στις 13 Φεβρουαρίου (1-0), χωρίς να έχει ωστόσο καλή απόδοση. Έμεινε 5 φορές στην ισοπαλία και προχθές ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τον αγώνα στις 22 Ιανουαρίου απέναντι στον Απόλλωνα (0-1).

«Μετά το πρώτο γκολ χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν λειτουργήσαμε ως ομάδα. Να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Και να έχουμε το ίδιο επίπεδο και ψυχολογία όπως το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας», είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς της Πάφος FC, αμέσως μετά το τέλος της προχθεσινής αναμέτρησης στη Λεμεσό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ