aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Στο Μακάρειο με έγνοια στο Τσίρειο

Πάφος FC: Στο Μακάρειο με έγνοια στο Τσίρειο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι πιθανότητες για είσοδο στο α’ γκρουπ της β’ φάσης υπάρχουν, και για να το πετύχει η Πάφος FC θα πρέπει κατ’ αρχάς να νικήσει σήμερα (17:00) τη Δόξα στο Μακάρειο. Από εκεί και πέρα, για να πάρει την πολυπόθητη έκτη θέση θα ελπίζει την ίδια ώρα να κάνει ο Εθνικός τη ζημιά στην ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Δεν εξαρτάται λοιπόν μόνο από τα δικά τους πόδια, όμως οι γαλάζιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παρουσιαστούν με όλη τους τη διάθεση για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο και αήττητο σερί τους. Αν τους βολέψει και το αποτέλεσμα στη Λεμεσό θα το «γιορτάσουν», διαφορετικά θα επικεντρωθούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα του β’ γκρουπ, με στόχο να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν και να σωθούν το γρηγορότερο δυνατόν.

Ο Κάμερον Τόσακ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Πανός και Βα, οι οποίοι συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ουαλός προπονητής προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του στο Μακάρειο με τους Ρούντκο, Σιρόκ, Αραγιούρι, Λαφράνς, Βαλεριάνο, Μπεσάρα, Καμπράλ, Φόλμπρεχτ, Νέμετς, Ράκελς και Μπεριγκό. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ανγκούλο, ενώ ο Πάντσεον ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή για πρώτη φορά μετά από καιρό (περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους).

Με τις επιστροφές των ποδοσφαιριστών, που αντιμετώπιζαν προβλήματα, κυρίως των Μπεριγκό και Νέμετς, η Πάφος FC καθίσταται πολύ ανεβασμένη. Στα τελευταία μάλιστα παιχνίδια έχει ένα εξαιρετικό σερί και μια βαθμολογική συγκομιδή που θα την ζήλευαν πολλές ομάδες. Έχασε για τελευταία φορά με 3-0 από την Ανόρθωση στις 6 Ιανουαρίου. Από τότε ακολούθησαν εφτά παιχνίδια στα οποία μέτρησε τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, εξασφαλίζοντας 15 βαθμούς. Με το βαθμολογικό ντεμαράζ βρέθηκε στην τωρινή βαθμολογική της θέση και δικαιολογημένα δημιούργησε προσδοκίες για να πάει στο α’ γκρουπ.

Είχε φυσικά ευκαιρίες να πάρει και άλλους βαθμούς το τελευταίο διάστημα (αν νικούσε την Ένωση και τον Ολυμπιακό, με τους οποίους έφερε 1-1), όμως η ουσία είναι πως η απόδοση όλων ανέβηκε και ο κόσμος απολαμβάνει την ομάδα του. Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρει να μπει στην εξάδα (που έτσι κι αλλιώς δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της πόδια), η παφιακή ομάδα θα έχει βάλει γερές βάσεις για να είναι βελτιωμένη και ανταγωνιστική του χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ