aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Πασπαρτού στην επίθεση

Πάφος FC: Πασπαρτού στην επίθεση

Και το όνομα αυτού Μάθιους Αλβαρένγκα ντε Ολιβέιρα, γνωστός ως Νταβό. Πρόκειται για 23χρονο πολυθεσίτη Βραζιλιάνο, ο οποίος αποτελεί την πρώτη προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό της Πάφος FC και έρχεται με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος από την Κρουζέιρο. Σύλλογος που είχε καταβάλει 3,2 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματά του αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Νταβό κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Μπαίνει στην εξίσωση του γαλάζιου συνόλου για να προσδώσει μεγαλύτερη ισχύ στη γραμμή κρούσης. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στη δεξιά πλευρά. Διακρίνεται για τη σβελτάδα και τη μαχητικότητά του .

Ανδρώθηκε στις μικρές ηλικίες της Γκουαρανί, ομάδα που το 2019 κατέγραψε επίσημες 30 εμφανίσεις και πέτυχε 3 γκολ. Το μεγάλο βήμα ήρθε την επόμενη περίοδο με τη μετεγγραφή του στην Κορίνθιας, τεράστιος σύλλογος στη χώρα του, ωστόσο πήρε ελάχιστες ευκαιρίες. Έπαιξε με τη μορφή δανεισμού και στην Εσπόρτε Κλούμπε Μπαΐα, ομάδα Β΄ Κατηγορίας, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, μετρώντας 4 ασίστ και 10 γκολ σε 40 εμφανίσεις. Κάτι που αποτέλεσε το διαβατήριο για να μετακομίσει στην Κρουζέιρο.

Νταβό, στα πορτογαλικά σημαίνει γιαγιά. Ο ίδιος, σε παλαιότερες τοποθετήσεις του εξήγησε πώς προέκυψε το παρατσούκλι, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έμενα με τη γιαγιά μου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι γονείς μου δούλευαν. Ήταν αυτή που με πήγαινε στην προπόνηση και στο σχολείο. Υπήρχαν πολλοί Μάθιους και διαφοροποιήθηκα ως Ματέους Νταβό. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο, δεν ήξερα το επώνυμό μου, τα παιδιά με ρώτησαν και είπα Νταβό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ