aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Ο Μπεργκ το… βιολί του

Πάφος FC: Ο Μπεργκ το… βιολί του

Από το παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής, όταν κέρδισε εντός έδρας τη Δόξα (3-1) και είχε διατηρηθεί αυτομάτως σε απόσταση βολής από την κορυφή (-3), λες και κάποιος τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της Πάφος FC.

Από τις 21 Ιανουαρίου κι εντεύθεν, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έδωσε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανόμενου και του προχθεσινού ασφαλώς με τον ΑΠΟΕΛ, μετρώντας 2 ήττες, 5 ισοπαλίες και 1 νίκη. Από τους 24 βαθμούς που διεκδίκησε, πίστωσε στο ταμείο μόλις 8, κάνοντας αυτομάτως ελεύθερη πτώση.

Στην πιο σημαντική έως κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, οι γαλάζιοι αδυνατούν να ανταποκριθούν -κατά το τελευταίο τρίμηνο- στις απαιτήσεις των 90λέπτων και μοιραία, μπήκαν για τα καλά σε περιπέτειες όσον αφορά στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

«Η Πάφος δεν διεκδικούσε τρόπαια στο παρελθόν», ήταν η έμμεση απάντηση που έδωσε ο Νορβηγός προπονητής στους επικριτές του, βάζοντας στη γενικότερη εξίσωση την απειρία, λέγοντας πως «πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε αυτό το επίπεδο».

Σε άλλο ένα ματς, ξένισε το γεγονός πως ο Μπεργκ, πραγματοποίησε μία μόλις αλλαγή, δευτερόλεπτα πριν από το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Η Πάφος FC, χάθηκε στη μετριότητα με τον ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο 45λεπτο, «φώναζε» το σύνολο ότι χρειαζόταν φρεσκάρισμα, ωστόσο ο Νορβηγός είχε παντελώς διαφορετική άποψη. Λες και δεν υπήρχαν διαθέσιμες επιλογές στον πάγκο! Παρά τις απουσίες, θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις για παράδειγμα οι Μπετανκόρ και Ναμ. Συν τοις άλλοις, έκανε λόγο πως η ομάδα του βρίσκεται στο σωστό δρόμο, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ