aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠάφος FC – Νέα Σαλαμίνα: Κουμάντο στο «Στέλιος Κυριακίδης» κάνει αυτή (vid)

Πάφος FC – Νέα Σαλαμίνα: Κουμάντο στο «Στέλιος Κυριακίδης» κάνει αυτή (vid)

Τα γκολ των Μπεριγκό (7’) και Βα (26’) σε ένα εικοσάλεπτο ήταν αρκετά για την Πάφος FC ώστε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, το γκολ του Βαλακάρι στο 90+3’ έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα, για το 3-0 επί της Νέας Σαλαμίνας. Για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, στο «Στέλιος Κυριακίδης» η παφιακή ομάδα χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε την ουσία. Την ένατη εντός έδρας νίκη και τη δέκατη συνολικά για το πρωτάθλημα πανηγύρισε η Πάφος FC, που έφτασε τους 39 βαθμούς και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή του Β’ γκρουπ.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να βγάλει αντίδραση στα δύο γρήγορα γκολ της παφιακής ομάδας. Ήταν ακίνδυνη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και γνώρισε μοιραία την 16η φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα και την έβδομη στα τελευταία δέκα ματς. Έμεινε στους 32 βαθμούς και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Με το καλημέρα στο παιχνίδι η Πάφος FC κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Στο 7’ ο Τόρες δεν μπόρεσε να γίνει κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, ωστόσο ο Μπεριγκό το εκμεταλλεύτηκε. Πετάχτηκε στην πορεία της και με εξαιρετικό βολέ στην κίνηση την έστειλε με δύναμε στα δίκτυα του Βεσελόφσκι. Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, έβαλε πίεση, χωρίς ωστόσο να απειλήσει. Η παφιακή ομάδα έκανε διαχείριση και βρήκε το δεύτερο γκολ της σε μια αντεπίθεση. Στο 26’ ο Βα με ωραία ατομική ενέργεια βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Χριστοφόρου και ξεγέλασε τον κίπερ των φιλοξενούμενων. Οι ποδοσφαιριστές του Στιβ Κωνσταντινίδη έκαναν ξανά διαχείριση καταφέρνοντας να μην απειληθούν καθόλου, πέραν από ένα σουτ του Ντανίλο που ήταν άστοχο στο 43’.

Στο δεύτερο μέρος η Πάφος FC έδωσε την μπάλα στη Νέα Σαλαμίνα και έκανε ξεκάθαρη διαχείριση του αποτελέσματος. Κατάφερε να μην κινδυνέψει σχεδόν καθόλου, με τον Ρούτκο να δίνει το παρών του όποτε χρειάστηκε. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση σε καμία περίπτωση και μοιραία το παιχνίδι κυλούσε με το σκορ στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 90+3 μάλιστα, ο Όνι Βαλακάρι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και με ωραίο δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 3-0.


Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στιβ Κωνσταντινίδης): Ρούτκο, Σάιθ, Αραγιούρι, Κβίντα (46′ Βαρέλα), Αουρέλιο, Φυλακτού (37′ Τόρες), Πάνιτς, Φούρ, Βαλακάρι, Βα (62′ Πάντσεον), Μπεριγκό (86′ Ράκελς).

Νέα Σαλαμίνα (Χρύσης Μιχαήλ): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Τσμοβς, Χριστοφόρου, Νικολάου (46′ Μπρένο), Κονφέ (61′ Σιαθάς), Μουστιβάρ (61′ Λεμέσιος), Ντουβεντρού (61′ Κρεάν), Βαρέλα (70′ Πικής), Οσέι, Ντανίλο.

Σκόρερ: Μπεριγκό 7′, Βα 26′, Βαλακάρι 90+3′ / –

Κίτρινες: Αουρέλιο, Πάντσεον / Οσέι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ.

VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC, φοβερό γκολ του Μπεριγκό με σουτ στην κίνηση. Ο Τόρες προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας στην περιοχή μετά από πάσα του Βαλακάρι, η μπάλα πέρασε και ο Μπεριγκό μπήκε στην πορεία της. Από καλή θέση ο Γάλλος με πολύ δυνατό βολέ την έστειλε στα δίκτυα.


17′ Εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα, με τις γροθιές σε κόρνερ ο Ρούτκο.

26′ ΓΚΟΛ Διπλασιάζει τα τέρματα της η Πάφος FC, μετά από σουτ του Βα η μπάλα βρίσκει στον Χριστοφόρου και ξεγελά τον Βεσελόφσκι. Το γκολ πιστώνεται τελικά στον Βα.

37′ Αναγκαστική αλλαγή για την Πάφος FC, Τόρες στη θέση του Φυλακτού.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Αραγιούρι για φάουλ στον Ντουβεντρού. Ακυρώνει την απόφαση του ο διαιτητής, δεν υπάρχει φάουλ και άρα ούτε κίτρινη.

43′ Σουτ στην κίνηση από καλή θέση ο Ντανίλο, άστοχος.

45+1′ Κίτρινη κάρτα στον Οσέι για φάουλ στον Πάνιτς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την Πάφος FC, Βαρέλα αντί Κβίντα.

46′ Αλλαγή και για τη Νέα Σαλαμίνα, Μπρένο στη θέση του Νικολάου.

56′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Τόρες έστρωσε στον Βα. Τελευταία στιγμή ο Σεργίου έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε σωτήρια.

60′ Κάρτα στον Αουρέλιο.

61′ Τριπλή αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, Σιαθάς, Λεμέσιος και Κρεάν στις θέσεις των Κονφέ,  Μουστιβάρ και Ντουβεντρού.

62′ Αλλαγή και για την Πάφος FC, Πάντσεον στη θέση του Βα.

67′ Κεφαλιά του Ντανίλο, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρούτκο.

70′ Στη θέση του Βαρέλα ο Πικής.

76′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Πική, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βαρέλα του σουτ του.

86′ Ράκελς στη θέση του Μπεριγκό.

89′ Κίτρινη κάρτα στον Πάντσεον για φάουλ στον Κονφέ.

90+3′ ΓΚΟΛ Ο Βαλακάρι βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στην άνετη επικράτηση της Πάφος FC.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ