aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Ιστορικό «διπλό» την κρατά ολοζώντανη στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Πάφος FC: Ιστορικό «διπλό» την κρατά ολοζώντανη στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Σπουδαίο και ιστορικό «διπλό» πέτυχε η Πάφος FC επί του Απόλλωνα, το βράδυ του Σαββάτου, με 2-0 χάρις σε γκολ των Ζάιρο (62’) και Χάμαντι (90+1’). Για πρώτη φορά στην ιστορία της, από το 2014 και έπειτα, μετρώντας επτά διαδοχικές ήττες, η παφιακή ομάδα απέδρασε από το Τσίρειο με τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Οι παίκτες του Ντάρκο Μίλανιτς, αν και μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασαν σταδιακά ρυθμό και ήταν αυτοί που ήταν πιο απειλητικοί. Στο δεύτερο μέρος μπήκαν από το ξεκίνημα με διάθεση για να επιτεθούν και κυριάρχησαν του αντιπάλου τους, που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου, η Πάφος FC διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα, αν και πιέστηκε χωρίς όμως να απειληθεί, με εξαίρεση δυο καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων και κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μαροκινό επιθετικό να τελειώσει το ματς.

Πρόκειται για τεράστιας σημασίας νίκη για την παφιακή ομάδα, όσον αφορά στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με 42 βαθμούς, πλέον, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία και δικαιούται να έχει βλέψεις για ακόμα πιο ψηλά.

Ικανοποιημένος ο Μίλανιτς, σημείωσε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα στο Τσίρειο: «Είμαι ευχαριστημένος που τα παιδιά πιστεύουν στην ομαδική δουλειά. Ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από εμάς σε σχέση με αυτό της Λευκωσίας (σ.σ. με τον ΑΠΟΕΛ). Αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά». «Μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά» τόνισε ο Χάμαντι Αλ Γκαντιουί στην κάμερα της Cytavision μετά τον αγώνα. «Κάναμε τα πάντα σχεδόν τέλεια» τόνισε ο Ζάιρο σε δήλωση του στην κάμερα του παφιακού συλλόγου.

Ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του Πάσχα. Με την επιστροφή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, η Πάφος FC θα φιλοξενήσει τον Άρη στο «Στέλιος Κυριακίδης», στις 29 Απριλίου, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ