aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Γιατί οι Ντουπόφ και Λομάκιν δεν λένε «όχι» για Βαλακάρι

Πάφος FC: Γιατί οι Ντουπόφ και Λομάκιν δεν λένε «όχι» για Βαλακάρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Όνι Βαλακάρι βρίσκεται στην αποστολή της Φινλανδίας, ήταν βασικός την περασμένη Τετάρτη με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (2-2), ενώ συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί και απόψε απέναντι στην Ουκρανία. Ο 21χρονος μέσος της Πάφος FC μαζεύει εμπειρίες και παραλλήλως, έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει όλο και περισσότερα βλέμματα ατζέντηδων ή σκάουτερ από το εξωτερικό.

Άλλωστε, κάνει πράγματα και θαύματα στο κυπριακό πρωτάθλημα και οι ιδιοκτήτες των γαλάζιων, Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόφ, ξέρουν πως έχουν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο στα χέρια τους. Γι’ αυτό και περιμένουν να δουν πότε θα έχουν μπροστά τους και πρόταση.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους με μία λογική ασφαλώς προσφορά. Το συμβόλαιό του εκπνέει σε έναν χρόνο άλλωστε και, εάν δεν εξασφαλίσουν ανανέωση συνεργασίας, το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα είναι καλή ευκαιρία για να τον παραχωρήσουν με καλό αντάλλαγμα.

Ο Βαλακάρι δεν ήρθε στην Πάφος FC για να γίνει αρχισκόρερ, καθώς αγωνίζεται είτε ως κεντρικός μέσος είτε ως επιτελικός. Εντούτοις, με 13 γκολ είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα του β’ γκρουπ και πάει για το ένα από τα δύο χρυσά παπούτσια. Όλα του τα τέρματα επιτεύχθηκαν με το αριστερό πόδι, πέντε με σουτ, εφτά με πέναλτι και ένα με εκτέλεση φάουλ.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά κάθε παιχνίδι που σκόραρε στο πρωτάθλημα και πώς:

Παραλλήλως, όμως, ο Βαλακάρι κάνει και αυτό που είναι ανάμεσα στα κυρίως καθήκοντά του. Σερβίρει γκολ στους συμποδοσφαιριστές του, έχοντας καταγράψει έξι ασίστ. Έτσι, με το σκοράρισμα και την τροφοδότηση στους συμπαίκτες του έχει άμεση συμμετοχή σε 19 τέρματα της ομάδας του.

Παρακάτω τα παιχνίδια που έδωσε ασίστ, ο τρόπος και οι ποδοσφαιριστές που τις μετουσίωσαν σε τέρματα:

Αγ. Αντίπαλος Σκορ Πώς Σκόρερ
10η ΑΕΛ 1-0 πάσα Φουρ
12η Δόξα 2-0 πάσα Ράκελς
18η Ολυμπιακός 5-0 πάσα Μέρφι
20ή ΑΠΟΕΛ 2-3 πάσα Πάνιτς
27η Καρμιώτισσα 2-1 φάουλ Αραγιούρι
30ή Νέα Σακαμίνα 3-0 πάσα Μπεριγκό

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ