aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΠάφος FC – Ερμής: Έχεις Βαλακάρι… δεν φοβάσαι τίποτα! (vid)

Πάφος FC – Ερμής: Έχεις Βαλακάρι… δεν φοβάσαι τίποτα! (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τίποτα δεν… φοβάται η Πάφος FC, όσο έχει τον Όνι Βαλακάρι. Με πρωταγωνιστή για ένα ακόμα παιχνίδι τον Φινλανδό, η παφιακή ομάδα νίκησε με 3-1 τον Ερμή στο «Στέλιος Κυριακίδης». Είναι η έκτη εντός έδρας νίκη για την Πάφος FC, η οποία με τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στους 32 συνολικά και σκαρφάλωσε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Βαλακάρι με τα δύο προσωπικά γκολ έφτασε τα δώδεκα φετινά γκολ στο πρωτάθλημα και 14 συνολικά. Η Πάφος FC ολοκλήρωσε την Α’ φάση του πρωταθλήματος στην 7η θέση.

Ο Ερμής αν και κατάφερε να βρει την γρήγορη απάντηση στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων, δεν τα κατάφερε στα επόμενα δύο. Μοιραία γνώρισε την δωδέκατη φετινή του ήττα και έμεινε στους 24 βαθμούς και την 12η θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο γήπεδο η Πάφος FC, η οποία είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 9’ με ωραίο σουτ του Αουρέλιο από το ύψος της περιοχής. Ο Καϊκε έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, από το οποίο η παφιακή ομάδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 10’. Ο Βαλακάρι το εκτέλεσε, με τον Αραγιούρι να παίρνει μια πρώτη κεφαλιά και τον Σάιθ να έρχεται από πίσω και να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα. Έξι μόλις λεπτά αργότερα με τον Ρουσιά στην περιοχή οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κβίντα στην προσπάθεια του να μαρκάρει τον Κύπριο επιθετικό. Ο Νικόλας Νεοκλέους πήγε ο ίδιος στο VAR και υπέδειξε την παράβαση. Ο πρώτος σκόρερ του Ερμή ανέλαβε την εκτέλεση και από τα ένδεκα βήματα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, φτάνοντας τα οκτώ φετινά γκολ με τη φανέλα των φτεροπόδαρων στο πρωτάθλημα. Το υπόλοιπο ημίχρονο κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές, με λιγοστές όμως ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Μπήκαν δυνατά και από νωρίς πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 57’ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φυλακτού, ο Βα κέρδισε πέναλτι. Το οποίο εκτέλεσε ο Βαλακάρι στο 59’ και έδωσε το εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Νικόλας Μαρτίδης ρίσκαρε στη συνέχεια, με τις αλλαγές του έπαιξε φουλ επίθεση, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 85’ με πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φινλανδού τελείωσαν τον αγώνα. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 3-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στιβ Κωνσταντινίδης): Ρούτκο, Αουρέλιο, Σάιθ, Κβίντα (75′ Βαρέλα), Αραγιούρι, Άλβαρες (90′ Καμπράλ), Φυλακτού, Πάνιτς, Φουρ, Βαλακάρι, Βα (75′ Τόρες).

Ερμής (Νικόλας Μαρτίδης): Καϊκέ, Γαβριήλ (61′ Κοβάσεβιτς), Ντίας (77′ Παπαθανασίου), Χολτ, Καραγκούνης (77′ Κύπρου), Σιντιμπέ, Φόλμπρεχτ, Μέιρα, Γκάταριτς, Βάλπορτ (29′ Κυριακίδης), Ρουσιάς.

Σκόρερ: Σάιθ 10′, Βαλακάρι 59′, 85′ / Ρουσιάς 20′

Κίτρινες: Κβίντα, Φυλακτού / Φόλμπρεχτ, Καραγκούνη, Κυριακίδης, Χολτ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Κάττου Ιωάννης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9′ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, μετά από πολύ ωραίο σουτ του Αουρέλιο από το ύψος της περιοχής, ο Καϊκέ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

10′ ΓΚΟΛ Εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Βαλακάρι, έγινε μια πρώτη κεφαλιά από τον Αραγιούρι, ήρθε από πίσω ο Σάιθ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.


16′ Ο Ρουσιάς γυρίζει επικίνδυνα, μαζεύει ο Ρούτκο.

18′ Πέναλτι για τον Ερμή, για χέρι του Κβίντα στην περιοχή. Στο ξεκίνημα της φάσης με τον Ρουσιά, ο αμυντικός της Πάφος FC στην προσπάθεια του να μαρκάρει τον Κύπριο επιθετικό ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι. Ο Νικόλας Νεοκλέους πήγε, είδε τη φάση στο VAR και υπέδειξε την παράβαση.

20′ ΓΚΟΛ Εύστοχος ο Ονησίφορος Ρουσίας, φέρνει στα ίσα το παιχνίδι.


25′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, στον Φόλμπρεχτ.

26′ Μια ακόμα κάρτα, ξανά σε ποδοσφαιριστή του Ερμή, στον Καραγκούνη.

28′ Κίτρινη και στον Κβίντα, πρώτος της Πάφος FC που τιμωρείται.

29′ Αλλαγή για τον Ερμή, εκτός ο Βάλμπορτ, στη θέση του ο Κυριακίδης.

37′ Πολύ δυνατό σουτ του Άλβαρες εκτός περιοχής, με δυσκολία ο Καϊκέ.

45+1′ Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη, για φάουλ στον Βα, σε καλό σημείο για την Πάφος FC.

45’+2′ Απευθείας εκτέλεση του Βαλακάρι, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι για χέρι ποδοσφαιριστή του Ερμή που βρισκόταν στο τείχος. Έδωσε συνέχεια στον αγωνα ο διαιτητής.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

57′ Πέναλτι για την Πάφος FC και κίτρινη κάρτα στον Χολτ. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Φυλακτού, ο Βα έφυγε απέναντι από τον Καϊκέ με τον Σκωτσέζο να τον ανατρέπει.

59′ ΓΚΟΛ Η Πάφος FC παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Εύστοχος ο Βαλακάρι.


61′ Ωραίο γύρισμα του Φυλακτού, ο Βα προσπάθησε από κοντά, το σουτ του κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

61′ Αλλαγή για τον Ερμή, Κοβάσεβιτς στη θέση του Γαβριήλ.

66′ Μακρινό σουτ του Βα, με δυσκολία ο Καϊκέ σε κόρνερ.

72′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Αουρέλιο με σουτ από καλή θέση στην περιοχή απείλησε τον Ερμή, μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ο Καϊκέ.

75′ Καλή κεφαλιά του Φυλακτού, έφυγε λίγο έξω.

75′ Διπλή αλλαγή για τους γηπεδούχους. Τόρες και Βαρέλα αντί των Βα και Κβίντα. Αναγκαστική η αλλαγή για του Ούγγρου αμυντικού.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Φυλακτού.

77′ Διπλή αλλαγή και για τον Ερμή. Παπαθανασίου και Κύπρος στις θέσεις των Ντιας και Καραγκούνη.

85′ ΓΚΟΛ Φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι. Συρτή δυνατή εκτέλεση, η μπάλα έκανε γκελ μπροστά από τον Καϊκε και κατέληξε στα δίκτυα.


90′ Αναγκαστική αλλαγή για την Πάφος FC. Εκτός με φορείο ο Άλβαρες, στη θέση του Καμπράλ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ