aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Επίσημο του Μίτσελ Σαλγκάδο! (pic)

Πάφος FC: Επίσημο του Μίτσελ Σαλγκάδο! (pic)

Και επίσημα νέος Αθλητικός Διευθυντής στην Πάφος FC είναι ο Μίτσελ Σαλγκάδο, όπως ανακοινώθηκε από την παφιακή ομάδα.

Ο Ισπανός θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, αναλαμβάνει το πόστο που κατείχε μέχρι πρότινος ο Στιβ Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέλαβε ως προπονητής της ομάδας.

Παράλληλα ο 45χρονος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, στις οποίες τόνισε πως το μέχρι τώρα ποδοσφαιρικό του ταξίδι τον έχει προετοιμάσει για τη θέση αυτή.

Η ανακοίνωση της Πάφος FC:

Μετά από προσεκτικές σκέψεις, η ομάδα προσλαμβάνει ως συνεργάτη της TSI Football Holding το Michel Salgado στη θέση του Υπεύθυνου του Ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Michel Salgado είναι ένας θρυλικός Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής που έπαιξε ως δεξής αμυντικός, γνωστός για το μαχητικό του τάκλιν και επιθετικό παιχνίδι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ισπανική Celta και αργότερα έπαιξε για 11 σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης , έχοντας την τιμή να ηγηθεί της ομάδας ως αρχηγός. Αγωνίστηκε σε πάνω από 250 αγώνες για την ομάδα, αγωνιζόμενος παράλληλα με παίκτες όπως ο David Beckham, ο Luis Figo, ο Zinedine Zidane και ο Ramos. Έπαιξε υπό την καθοδήγηση προπονητών όπως ο Vicente del Bosque και ο Fabio Capello. Ο Salgado αγωνίστηκε επίσης για τρεις σεζόν στην Αγγλική Premier League για την Blackburn Rovers.

Κατά τη διάρκεια της 18χρονης καριέρας του, ο Salgado κέρδισε πολλά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων 2 τίτλων ντου Champions’ League, 4 Ισπανικά Πρωταθλήματα, καθώς και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης Κ21. Είναι 3 φορές κάτοχος του κυπέλλου Ισπανίας, του διηπειρωτικού κυπέλλου και νικητής του UEFA Super Cup 01/02.
Ο Salgado, ο οποίος έπαιξε σε 341 αγώνες στη La Liga και σημείωσε επτά γκολ, εκπροσώπησε την εθνική ομάδα της Ισπανίας για οκτώ χρόνια, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 αγώνες και συμμετείχε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν μέλος των εθνικών ομάδων στο Euro 2000 και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006. Εκπροσώπησε επίσης την αυτόνομη ομάδα της Γαλικίας, της οποίας υπήρξε προπονητής αργότερα μαζί με τον Fran της Deportivo de La Coruna.

Από τότε που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση , ο Salgado παρέμεινε στο ποδόσφαιρο και ολοκλήρωσε τα προπονητικά του διπλώματα της UEFA ενώ εργαζόταν ως διευθυντής ποδοσφαίρου στη Dubai Sports City όπου επέβλεπε όλα τα ποδοσφαιρικά προγράμματα της ακαδημίας.

Ο Michel διορίστηκε Βοηθός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Αιγύπτου τον Σεπτέμβριο του 2018 και κατά τη διάρκεια της θητείας του οδήγησε την ομάδα σε 9 νίκες και 1 ισοπαλία σε 12 παιχνίδια. Έκανε μια μεγάλη ανατροπή, καθώς η ομάδα στο παρελθόν δεν είχε κερδίσει στα 8 τελευταία διεθνή παιχνίδια πριν από την άφιξή του. Σήμερα είναι ο Πρόεδρος της ομάδας Fursan Hispania στα ΗΑΕ, καθώς και ιδιοκτήτης ακαδημίας στη Μέση Ανατολή.
Ο Michel θα συνεργαστεί μαζί με τον πρόσφατα διορισμένο Stephen Constantine για τη διαχείριση της ομάδας.

️ Michel Salgado: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι επικεφαλής ποδοσφαίρου για την Πάφο. Κατανοώ ότι οι ιδιοκτήτες και οι φίλοι της ομάδας έχουν υψηλές προσδοκίες από τη θέση και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους εκπληρώσουμε. Το ταξίδι μου μέχρι σήμερα, μου έχει παρουσιάσει αρκετές ευκαιρίες που με έχουν προετοιμάσει για τη θέση αυτήν και ελπίζω να συνεισφέρω πολύτιμα στο μέλλον της ομάδας».

️ Roman Dubov: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ο Michel μπαίνει στην ομάδα μας! Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι ο Michel είναι ο τέλειος υποψήφιος για να προχωρήσει ο σύλλογος κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Πιστεύουμε ότι ο Michel θα γίνει μέλος της οικογένειας της Πάφου και θα οδηγήσει στη μελλοντική επιτυχία του ποδοσφαιρικού μας συλλόγου. Ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης Steve McManaman τον περιέγραψε κάποτε ως “το πιο δύσκολο άνθρωπο στον κόσμο… και αυθεντικά πιο τρελό άτομο, ακόμη και όταν πρόκειται για προπόνηση”, και αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε τώρα για να βελτιώσουμε την πειθαρχία και την ψυχολογία της ομάδας. Θέλουμε η ομάδα να αγωνιστεί μέχρι την τελευταία ανάσα για την τιμή των οπαδών και του Σωματείου! Αυτό είναι που μας λείπει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ