aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΠάφος FC – ΕΝΠ: Ξύπνησε στο τέλος και… είναι ακόμα εδώ! (vid)

Πάφος FC – ΕΝΠ: Ξύπνησε στο τέλος και… είναι ακόμα εδώ! (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η Πάφος FC είναι ακόμα εδώ, στη μάχη για την εξάδα. Αν και το γρήγορο γκολ που της έδωσε το προβάδισμα την… κοίμησε, το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκε την ξύπνησε. Η παφιακή ομάδα μετά το γκολ των βυσσινί ανέλαβε για τα καλά την πρωτοβουλία του αγώνα, δημιούργησε φάσεις και έφτασε τελικά στο γκολ της νίκης, με τον Μέρφι στο 88’. Πρώτη νίκη για την Πάφος FC, μετά από κάτι περισσότερο από ένα μήνα, και πρώτη με τον Στιβ Κωνσταντινίδη στον πάγκο. Έφτασε στους 28 βαθμούς και ανέβηκε στην 7η θέση και μείωσε στο -1 από την πρώτη εξάδα.

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου έβγαλε αντίδραση στο γκολ – πέναλτι του Βαλακάρι και ήταν πιο επιθετική, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν τελικά όμως κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της. Η πίεση των γηπεδούχων την ανάγκασε σε οπισθοχώρηση. Τελικά δέχτηκε το γκολ που την οδήγησε στην ήττα. Ήταν η τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Έμεινε έτσι στους 24 βαθμούς και στην 11η θέση.

Το ματς

Πιο ορεξάτη ξεκίνησε το παιχνίδι η Πάφος FC. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου είχε στην κατοχή της την μπάλα. Στο 16΄ο Βαλακάρι μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ομάδα του μετά από χέρι του Μπελόνε στην περιοχή, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η παφιακή ομάδα μετά το γκολ κράτησε απλά την μπάλα χωρίς να δείχνει διάθεση να επιτεθεί, ενώ τα πολλά και σκληρά φάουλ δεν επέτρεπαν στο παιχνίδι να αποκτήσει ένα γρήγορο ρυθμό. Με λιγοστές ευκαιρίες τελειώσε το πρώτο ημίχρονο και με… περισσότερες κίτρινες κάρτες.

Στο δεύτερο μέρος η ΕΝΠ ανέβασε ρυθμό, κέρδισε χώρο στο γήπεδο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά το βρήκε, όπως και την αντίπαλη ομάδα, από το σημείο του πέναλτι. Με εύστοχη εκτέλεση του Ντένινγκ στο 79’, μετά από νέο χέρι στην περιοχή, αυτή τη φορά του Αουρέλιο. Από το σημείο εκείνο και έπειτα όμως η γηπεδούχος ξύπνησε, ανέβασε για τα καλά στροφές και περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο. Οι βυσσινί οπισθοχώρησαν και τελικά το πλήρωσαν στο 88’, μετά από ωραία κεφαλιά του Μέρφι, που έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Στηβ Κωνσταντινίδης): Ρούτκο, Αουρέλιο, Σάιθ, Αραγιούρι, Άλβαρες, Φυλακτού, Φουρ (80′ Ράκελς), Πάντσεον (90+2′ Λελιούκιν), Βαλακάρι, Τόρες, Μέρφι.

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Μαϊσουράντζε, Μπάρνι, Λουσέρο, Μπελόνε (64′ Κοτσώνης), Κοσμά (64′ Φελίπε), Θεοδώρου(86′ Μαρκόφσκι), Ντένινγκ, Ενγκό (72′ Ουντόζι).

Σκόρερ: Βαλακάρι 16′, Μέρφι 88′ / Ντένινγκ 79′

Κίτρινες: Αουρέλιο, Άλβαρες, Βαλακάρι / Ενγκό, Μπαρμπόσα, Μπάρνι, Κοσμά, Μπελόνε, Κοτσώνης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Στρούθου Ανδρέας.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Καλό μακρινό σουτ του Βαλακάρι, με δυσκολία σε κόρνερ ο Γκατσέφσκι.

14′ Πέναλτι για την Πάφος FC, σε χέρι του Μπελόνε στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον. Ελέγχθηκε από το VAR η φάση, το οποίο συμφώνησε.

16′ ΓΚΟΛ Εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι από τον Βαλακάρι.

24′ Κίτρινη κάρτα στον Ενγκό για φάουλ στον Φυλακτού.

25′ Νέα κίτρινη σε ποδοσφαιριστή της ΕΝΠ, στον Μπαρμπόσα για φάουλ στον Φουρ.

33′ Ο Λουσέρο σούταρε από καλή θέση, ήταν αρκετά άστοχος.

36′ Νέο σουτ του Λουσέρο στην κίνηση μετά από λάθος απομάκρυνση του Αουρέλιο, μάζεψε σταθερά ο Ρούτκο.

42′ Κίτρινη κάρτα στον Αουρέλιο για φάουλ στον Λουσέρο.

45+1′ Κίτρινη και στον Μπάρνι, τέταρτη στον αγώνα, τρίτη για την ΕΝΠ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Ο Ντένινγκ έφυγε απέναντι από τον Ρούτκο, καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Άλβαρες, ο οποίος την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ.

49′ Σκληρό φάουλ του Κοσμά στον Φυλακτού, δέχεται την κίτρινη κάρτα.

51′ Ακόμα μια κίτρινη, στον Άλβαρες αυτή τη φορά για φάουλ στον Μπαρμπόσα.

58′ Πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Νέα κίτρινη κάρτα για τον Μπελόνε, είναι η έβδομα στο ματς.

62′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC, ο Βαλακάρι γύρισε την μπάλα στην περιοχή, η οποία πέρασε παράλληλα από την γραμμή του τέρματος της ΕΝΠ, χωρίς κανείς να μπορέσει να την σπρώξει στα δίκτυα.

64′ Διπλή αλλαγή για την ΕΝΠ, Κοτσώνης και Φελίπε στις θέσεις των Μπελόνε και Κοσμά.

65′ Πολύ ωραία κάθετη του Τόρες, δεν πρόλαβε ο Μέρφι, μάζεψε ο Γκατσέφσκι.

70′ Σουτ του Μπάρνι στην κίνηση, εντός περιοχής, αρκετά άστοχο.

72′ Ουντόζι στη θέση του Ενγκό.

76′ Ζητούν πέναλτι οι ποδοσφαιριστές της ΕΝΠ, για χέρι του Αουρέλιο στην περιοχή. Πάει στο VAR ο Δημητρίου για να το δει. Δείχνει την άσπρη βούλα και πέναλτι για τους βυσσινί.

79′ ΓΚΟΛ Εύστοχος ο Ντένινγκ από το σημείο του πέναλτι.

80′ Ράκελς στη θέση του Φουρ.

81′ Γυρίζει στο ύψος του πέναλτι ο Ράκελς για τον Φυλακτού, που δεν βρίσκει την μπάλα και χάνει πολύ καλή ευκαιρία.

83′ Άλλαξαν την μπάλα στην περιοχή της ΕΝΠ οι ποδοσφαιριστές της Πάφος FC, ο Τόρες τελικά έκανε το σουτ, έφυγε ψηλά αουτ.

84′ Κίτρινη κάρτα στον Βαλακάρι.

86′ Μαρκόφσκι στη θέση του Θεοδώρου.

88′ ΓΚΟΛ Με τον Μέρφι η Πάφος FC, ξανά σε θέση οδηγού. Πολύ ωραία κεφαλιά του Άγγλου επιθετικού, έμεινε… άγαλμα ο Γκατσέφσκι.

90′ Κίτρινη κάρτα στον Κοτσώνη.

90+2′ Λελιούκιν στη θέση του Πάντσεον.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ