aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Έχει σχέση εξάρτησης με τον καλό Βαλακάρι

Πάφος FC: Έχει σχέση εξάρτησης με τον καλό Βαλακάρι

Η Πάφος FC δεν θέλει απλά τον καλό Βαλακάρι, αλλά η σχέση τους αγγίζει τα όρια της εξάρτησης. Ο καλός Βαλακάρι ανεβάζει επίπεδο την παφιακή ομάδα κι αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Κι όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε. Με την είσοδό του στο β’ ημίχρονο, οι γαλάζιοι έγιναν πιο απαιτητικοί και πέρα από το γκολ που είχε τη σφραγίδα του Φινλανδού, είχαν άλλες δύο τρεις καλές προσπάθειες για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Στην Πάφο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η «κοιλιά» που παρατηρήθηκε εντονότερα στα αποτελέσματα του τελευταίου διμήνου οφείλεται και στην απουσία του Βαλακάρι. Περίοδο κατά την οποία, η ομάδα του Μίλανιτς νίκησε μόνο την ΑΕΚ, στις αρχές Απριλίου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός έπαιξε το τελευταίο του ενενηντάλεπτο στο τέλος Ιανουαρίου στο νικηφόρο ματς κόντρα στην ΠΑΕΕΚ, ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε στο ματς με την Ανόρθωση κι απουσίασε αναγκαστικά. Επίσης, ασθένησε κι έτσι έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες είχε όλα κι όλα 153 αγωνιστικά λεπτά, ενώ κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του, που θεωρούνται βασικοί, ξεπέρασαν τα 500.

Με το τέρμα που πέτυχε την Κυριακή, ο Βαλακάρι έφθασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα (έχει κι ένα στο κύπελλο) κι είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Μίλανιτς ξέρει ότι όταν ο Φινλανδός είναι στα κέφια του, μπορεί να κάνει τη διαφορά και πιστεύεται ότι από την ερχόμενη αγωνιστική, στο ματς με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, θα είναι στις αρχικές του επιλογές. Κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας αναμένεται να επιστρέψει και ο Κβίντα, η απουσία του οποίου στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ ήταν αισθητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ