aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΑΙΝΟΥΟθέλλος – Πάφος FC 0-3: Πήρε σκούπα και καθάρισε (vid)

Οθέλλος – Πάφος FC 0-3: Πήρε σκούπα και καθάρισε (vid)

Το πάθημα κόντρα στον Εθνικό έγινε μάθημα για την Πάφος FC, η οποία κόντρα στον Οθέλλο πήρε σκούπα και καθάρισε. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο κέρδισε άνετα με 3-0 την ομάδα της Αθηαίνου στο «Αμμόχωστος», για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 49 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την κορυφή, και ευελπιστεί σε απώλειες βαθμών των ομάδων που κυνηγούν τους ίδιους στόχους.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την παφιακή ομάδα, για την οποία σκόραραν οι Γκολντάλ (19′), Ρους (54′) και Tάνκοβιτς (62′). Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 16 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 10 στον στόχο. Ιδίως το δεύτερο ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος για την Πάφος FC, με τον Ταουντούλ να πραγματοποιεί ορισμένες σωτήριες αποκρούσεις. Ο Οθέλλος υπέκυψε στην ανωτερότητα της Πάφος FC και έμεινε στην 11η θέση με 15 βαθμούς.

To ματς

Το γκολ του Γκολντάλ (19′) χώριζε τις δύο ομάδες στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, με την Πάφος FC να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Έξι τελικές (τέσσερις στον στόχο) κατέγραψε η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, έναντι δύο (στον στόχο) των γηπεδούχων, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικό ποσοστό (72% – 28%) υπέρ της παφιακής ομάδας. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως και οι οκτώ τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων καταγράφηκαν στο πρώτο εικοσπεντάλεπτο του αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τον αγώνα με διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν κυρίως από στατικές φάσεις. Στο τέταρτο κερδισμένο κόρνερ οι γαλάζιοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με δράστη έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Νταβίδ Γκολντάρ σκόραρε με πλασέ εντός περιοχής, μετά από εκτέλεση του Μελούσο, σουτ στην κίνηση του Ντράγκομιρ και κεφαλιά πάσα του Ναμ.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Πάφος FC πάτησε το πόδι στο γκάζι με στόχο να πετύχει δεύτερο γκολ και αφού τα κατάφερε στο 54΄με κεφαλιά του Ρους, μετά από σέντρα του Τουμάσι, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο. Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο 62’ ο Τάνκοβιτς πέτυχε τρίτο τέρμα με σουτ στην κίνηση, μετά την παράλληλη πάσα του Ζάιρο. Αν και η Πάφος έριξε ταχύτητα και παρά τις πολλές αλλαγές είχε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι (71′ Ράμος), Ανάνγκ (46′ Κυριάκου), Χριστοδούλου (63′ Σανγκαρέ), Μπραμπίγια (71′ Κορίνους), Χατζηπασχάλης, Κόπας, Πιχ (63′ Kατσιατής), Σούτο.

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα (73΄Μιχαήλ), Γκολντάλ (82′ Κανέ), Μελούσο, Ντράγκομιρ (66′ Βαλακάρι), Ναμ, Τουμάσι, Τάνκοβιτς (66′ Τζάτζα), Πέπε, Ζάιρο (73′ Αμπντουσαλάμοφ).

Σκόρερ: – / Γκολντάλ 19′, Ρους 54′, Tάνκοβιτς 62′

Κίτρινες: Σούτο / Τουμάσι, Βαλακάρι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Αλεσάντρο Ντούντιτς (Ελβετία).

AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

4′ Συρτό σουτ του Σούτο, καμία ανησυχία για τον Ίβουσιτς.

15′ Τεράστια ευκαιρία για την Πάφος FC, ο Ταουντούλ άναψε κόκκινο με εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Γκολντάλ σε κόρνερ του Τουμάσι.

19′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Γκολντάλ. Κόρνερ του Τουμάσι, σουτ του Ντράγκομιρ, κεφαλιά πάσα του Ναμ και ο Γκολντάλ σκόραρε με κοντινό πλασέ. Γίνεται έλεγχος VAR για πιθανό οφσάιντ. Μετράει το γκολ.

21′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Οθέλλο με τον Ναρντίνι να σουτάρει μετά από πάσα του Πιχ, ο Ίβουσιτς έδιωξε σε κόρνερ.

23′ Σέντρα του Τουμάσι, ανάποδο του Ζάιρο, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

35′ Προσπαθεί να αντιδράσει ο Οθέλλος, κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δυσκολεύεται να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της Πάφου.

45′ Δύο λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

ΣΧΟΛΙΟ: Το γκολ του Γκολντάλ (19′) χωρίζει τις δύο ομάδες, με την Πάφος FC να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Έξι τελικές (τέσσερις στον στόχο) κατέγραψε η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, έναντι δύο (στον στόχο) των γηπεδούχων, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικό ποσοστό (72% – 28%) υπέρ της παφιακής ομάδας. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως και οι οκτώ τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων καταγράφηκαν στο πρώτο εικοσπεντάλεπτο του αγώνα!

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

54′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 2-0 με τον Ρους! Σέντρα ακριβείας του Τουμάσι, κεφαλιά του Ρους η μπάλα στα δίχτυα του Ταουντούλ.

56′ Σουτ του Ζάιρο εντός περιοχής η μπάλα κόντραρε και πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

62′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 3-0 με τον Τάνκοβιτς. Παράλληλη πάσα του Ζάιρο, ο Σουηδός πλάσαρε εύστοχα και έδωσε “αέρα” τριών τερμάτων στην ομάδα του.

76′ Πρώτη τελική προσπάθεια για τον Οθέλλο στο δεύτερο ημίχρονο, σουτ του Σανγκαρέ η μπάλα έξω.

84′ Πέναλτι για την Πάφος FC σε ανατροπή του Βαλακάρι από τον Κορίνιους.

85′ Πάει στο VAR ο Κυριάκος Αθανασίου μετά από υπόδειξη του VAR. Αφού είδε την επαναληπτική προβολή της φάσης ο διαιτητής σωστά ακύρωσε την απόφασήν του.

90’+3 Νέα σπουδαία απόκρουση του Ταουντούλ σε σουτ του Τζάτζα, στη συνέχεια της φάσης ο Τουμάσι έστειλε τη μπάλα έξω.

Τέλος αγώνα. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ