aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Αραγιούρι έδωσε τη χαρά της νίκης στην Πάφο μετά από δύο μήνες!

Ο Αραγιούρι έδωσε τη χαρά της νίκης στην Πάφο μετά από δύο μήνες!

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Χαμογελάει ξανά με Αραγιούρι η Πάφος! Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Στέλιος Κυριακίδης» στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με «χρυσό» σκόρερ τον Αραγιούρι στο 58’. Μάλιστα, η Πάφος πήρε τη νίκη επί των ερυθρολεύκων και στον πρώτο γύρο.

Η παφιακή ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ανεπιτυχή αποτελέσματα, και πανηγύρισε νίκη μετά από τις 5 Οκτωβρίου όταν νίκησε την Ομόνοια (2-1)! Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι δεν παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο και μετά την βαριά ήττα από τον Απόλλωνα (4-1) δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι «γαλάζιοι» έχουν μαζέψει πλέον 12 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε στους 14.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οι αναγκαστικές αλλαγές του Φυλακτού και του Πανού οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκαν στο 25’ και 86’ αντίστοιχα. Η κατάσταση τους αναμένεται να αξιολογηθεί εντός των επόμενων ημερών ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Στο στρατόπεδο της Νέας Σαλαμίνας προέκυψε και σε αυτό πρόβλημα, καθώς ο Πουρσαϊτίδης δεν θα έχει στην διάθεση του τον Χριστοφόρου ο οποίος δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών (56’ και 59’) για φάουλ, ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια.

Το ματς…

Καλύτερη η Πάφος στο πρώτο μέρος, είχε την υπεροχή, ενώ η Νέα Σαλαμίνα υστέρησε πολύ στο δημιουργικό μέρος. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν προϋποθέσεις, όμως οι δύο κεφαλιές του Νέμετς δεν είχαν τύχη, όπως επίσης και αυτή του Κίνγκσλεϊ. Οι «γαλάζιοι» κατέγραψαν δύο κλασσικές ευκαιρίες, αρχικά στο 35’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Μπεσάρα-Πάντσεον, με τον τελευταίο να πιάνει το πλασέ που κατέληξε εύκολα στον Βεσελόφσκι. Στο 43’ ο Μπεσάρα με δυνατό σουτ απείλησε εκ νέου, όμως ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων απέκρουσε αποτελεσματικά.

Πιο ορεξάτη η Νέα Σαλαμίνα παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ο Αραγιούρι της… χάλασε τα σχέδια, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο ποδοσφαιριστής της Πάφου έπιασε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στο 58’. Τα δεδομένα για τους ερυθρολεύκους έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, αφού ένα λεπτό αργότερα (59’) ο Χριστοφόρου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ από τον διαιτητή, Λουκά Σωτηρίου. Η Πάφος διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το βαθμολογικό όφελος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος (Τζέρεμι Στιλ): Ρούντκο, Σιρόκ, Αραγιούρι, Αντωνίου, Πανός (86′ Γουίλιαμς), Βαλεριάνος, Φυλακτού (25′ Μπεσάρα), Φιλιώτης, Βα (89′ Κωνσταντίνου), Πάντσεον, Νέμετς.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Λαμπό, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Σαν Ρομάν (57′ Σιαθάς), Κορέια, Μαριάνοβιτς, Κωστή (71′ Ρέινολντς), Ελουντού, Τινστέλ (85′ Σίμπσον), Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 58′ Αραγιούρι

Κίτρινες: Σιρόκ, Φιλιώτη, Βα, Πάντσεον, Νέμετς

Αποβολές: 59′ Χριστοφόρου (2η κίτρινη)

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Βοηθοί διαιτητές: Μάριος Καλογήρου, Νίκος Εγγλέζου.

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαϊδης.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ