aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΝτάρκο Μίλανιτς διετίας στο «τιμόνι» της Πάφος FC

Ντάρκο Μίλανιτς διετίας στο «τιμόνι» της Πάφος FC

Το… τιμόνι της Πάφος FC αναλαμβάνει ο Ντάρκο Μίλανιτς, για την επόμενη διετία, όπως ανακοινώθηκε από την παφιακή ομάδα, λίγη μόνο ώρα μετά και την ανακοίνωση της για ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Στιβ Κωνσταντινίδη.

Πρόκειται για Σλοβένο προπονητή που έχει περάσει από Μάριμπορ, Στουρμ Γκράτζ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Λιντς, Γκόριτσα και Στουρμ Γκράτς.

Η ανακοίνωση της Πάφος FC:

ΠΑΦΟΣ FC: Ο DARKO MILANIC ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πάφος, Κύπρος, 24 Ιουνίου 2021 – Η ΠΑΦΟΣ FC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον Darko Milanic ως επικεφαλής προπονητή για περίοδο 2 χρόνων.

Ο Milanic είναι Σλοβένος επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ΝΚ Izola, ενώ αργότερα εντάχθηκε στην Partizan το 1986. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Partizan, κέρδισε το Πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας και το Κύπελλο από δύο φορές. Μετά τη σεζόν 1992-1993, ο Milanic μεταγράφηκς στην Αυστριακή Sturm Graz , όπου έπαιξε για οκτώ σεζόν και κέρδισε οκτώ τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δύο Αυστριακών πρωταθλημάτων στη Bundesliga , τριών κυπέλλων και τριών Super-cup. Ως παίκτης, ο Milanic εκπροσώπησε τη Γιουγκοσλαβία και τη Σλοβενία σε διεθνές επίπεδο. Ήταν επίσης αρχηγός της Εθνικής Σλοβενίας κατά το UEFA Euro 2000.

Η προπονητική καριέρα του Darko τον βρήκε να διαχειρίζεται διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Gorica, Maribor, Sturm Graz, Leeds United και Slovan Bratislava. Ο Milanic κέρδισε τo Σλοβενικό Πρωτάθλημα Prva Liga κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στη Maribor, ενώ τον επόμενο χρόνο η Maribor κέρδισε το Σλοβενικό Κύπελλο. Ο Milanic οδήγησε τη Maribor στο να κερδίσει το Πρωτάθλημα συνολικά 6 φορές, το Σλοβενικό Κύπελλο 4 φορές και το Σλοβενικό Super-Cup 2 φορές. Υπό την καθοδήγηση του, η Maribor έχει μπει δύο φορές στο Στάδιο των Ομίλων του Europa League και μία φορά στους Ομίλους του Champions’ League. Τον Ιανουάριο του 2013, ο Milanic αναδείχθηκε Σλοβένος Προπονητής της Χρονιάς για το 2012 κερδίζοντας το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Super-Cup.

🗣️ Darco Milanic: ‘’Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της οικογένειας της Πάφου. Έχουμε υψηλές προσδοκίες για την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, εγώ και το προσωπικό μου είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά και να μοιραστούμε τη νοοτροπία του νικητή με την ομάδα. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά, ώστε όλοι οι στόχοι μας να γίνουν πραγματικότητα. Ανυπομονώ να γνωρίσω όλους και να αρχίσω να εργάζομαι. Χαιρετίσματα στους οπαδούς μας!’’

🗣️ Roman Dubov: ‘’ Είμαστε χαρούμενοι που ο Darko θα γίνει ο νέος προπονητής της 1ης ομάδας. Η επιθυμία του να κερδίσει και το πάθος του για το παιχνίδι είναι εντυπωσιακά. Διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία για να οδηγήσει την Πάφο σε νέα επίπεδα. Είμαστε σίγουροι ότι ο Darko είναι ο τέλειος προπονητής για την ομάδα μας, τόσο για το άμεσο όσο και για το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. “

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ