aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα – Πάφος FC: Σέρνουν τον… χορό

Νέα Σαλαμίνα – Πάφος FC: Σέρνουν τον… χορό

TΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟY ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η μπάλα στη σέντρα. Πρεμιέρα σήμερα στο 81ο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Νέα Σαλαμίνα και Πάφος, στο «Αμμόχωστος» στις 19:00, ανοίγουν τον χορό και θέλουν να είναι η πρεμιέρα η δική τους… Θα θελήσουν να κάνουν ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα. Δυο ομάδες που αρχίζουν τη σεζόν με φιλοδοξίες και απαιτήσεις, στοχεύοντας ακόμη και θέση στην εξάδα. Η Νέα Σαλαμίνα στην περσινή σεζόν βρέθηκε στην πρώτη εξάδα και τερμάτισε στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θέλει να δώσει συνέχεια στη νέα σεζόν, ενώ και η Πάφος FC αν δεν δεχόταν την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών ενδεχομένως να «χτυπούσε» κι αυτή θέση στην εξάδα. Φέτος ακόμη πιο ενισχυμένη έχει βλέψη για παρουσία στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα, η Νέα Σαλαμίνα, θα θελήσει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και να φθάσει στο πρώτο τρίποντο. Ο Πουρσαϊτίδης είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Ο βαθμός ετοιμότητας θα κρίνει την παρουσία του Μαουρίσιο στην αποστολή. Οι ερυθρόλευκοι στηρίζουν πολλά στο γεγονός ότι, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ διατηρήθηκαν και είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα συμπαγές σύνολο. Υπάρχει πίστη και αποφασιστικότητα και με σύμμαχο τον κόσμο τους να αρχίσουν θετικά το πρωτάθλημα. Πιθανή ενδεκάδα: Βεσελόφσκι, Κορέια, Ζόρντι, Λαμπότ, Χριστοφόρου, Τσαμπούρης, Μαριάνοβιτς, Κωστή, Ελουντού, Σίμπσον, Ονουέγκμπου.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, η Πάφος FC, βρίσκεται ενώπιον μιας νέας πρόκλησης. Στοχεύει να κάνει ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα, φεύγοντας με το «διπλό», στέλνοντας με το «καλημέρα» μήνυμα για τις δυνατότητές της. Η ομάδα της Πάφου δεν είναι απόλυτα έτοιμη αυτή την περίοδο, όπως όλες σχεδόν οι ομάδες αυτή την περίοδο, όμως είναι υποχρεωμένη σιγά – σιγά να ανεβάζει ρυθμό. Το ρόστερ δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί, όμως αυτοί που θα κληθούν να αγωνιστούν απόψε, καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ζέλικο Κόπιτς, θα είναι λίγο πολύ αυτή που ξεκίνησε στο φιλικό με την Ανόρθωση, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν οι Ρούντκο, Φιλιώτης, Πάβελ, Πανός, Σιρόκ, Ιμπραχίμ, Τόρες, Πάντσιον, Μπεριγκό, Λουλίνια και Νέμετς.

Ο στόχος της Πάφος FC στην επικείμενη σεζόν είναι, αρχικά να μην κινδυνέψει αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει ακόμη και είσοδό της στην εξάδα. Οι περσινές εμπειρίες αναμένεται να τη βοηθήσουν σε πολλούς τομείς, όμως αυτό που προέχει είναι να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα και με καλή ψυχολογία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ