aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΝέα Σαλαμίνα – Πάφος FC 0-5: Γαλάζιος σίφουνας πέντε αστέρων στο «Αμμόχωστος» (vid)

Νέα Σαλαμίνα – Πάφος FC 0-5: Γαλάζιος σίφουνας πέντε αστέρων στο «Αμμόχωστος» (vid)

Μία αφηνιασμένη Πάφος FC σκόρπισε τρόμο στο «Αμμόχωστος» και προκρίθηκε με εμφαντικό τρόπο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca – Cola. Σαν σίφουνας η παφιακή ομάδα συνέτριψε με 5-0 τη Νέα Σαλαμίνα, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και τσέκαρε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης.

Κοντρέρας (23′), Γκολντάρ (45’+5), Ζάιρο (48′), Βαλακάρι  με πέναλτι (67′) και Τζάτζα (86′) υπέγραψαν την επιβλητική πρόκριση για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, η οποία για δεύτερη διαδοχική σεζόν φθάνει μέχρι τον προθάλαμο του τελικού κυπέλλου.

Σε αγώνας ζωής ή θανάτου η Πάφος FC πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες (αν όχι την καλύτερη) φετινή της εμφάνιση. Άρπαξε τη Νέα Σαλαμίνα από το λαιμό και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της. Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των απαιτήσεων ενός τέτοιο αγώνα και μοιραία υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Πάφου.

Ο Κοντρέρας με προβολή στο 23′ άνοιξε το σκορ για την Πάφος FC, ενώ κομβικό ήταν το δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Γκολντάρ στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου (45’+5), μετά τη σέντρα του Ζάιρο. Οι ελπίδες της Νέας Σαλαμίνας για ανατροπή των δεδομένων έκαναν φτερά μόλις στο τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ζάιρο στο 48′ με κοντινό πλασέ σε φάση διαρκείας πέτυχε το 3-0. Απ’ εκεί και πέρα η Πάφος έκανε πάρτι στο γήπεδο και πέτυχε άλλα δύο τέρματα με πέναλτι του Βαλακάρι στο 67′ (για χέρι του Ντιακιτέ) και προβολήξ του Τζάτζα (86′) μετά τη σέντρα του Τουμάσι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Γκουανίνι, Ντιακιτέ, Οφόρι (46′ Κονατέ), Μεχαράνο (70′ Ντάτκοβιτς), Καρλίτος (83′ Κατσιαρής), Παπαγεωργίου (46′ Κονέ), Νάρσινγκ, Ντουρμισάι (63′ Μιγκελίτο), Γιάνγκα.

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Γκολντάρ, Ρους, Μπότσκαϊ, Τάνκοβιτς (62′ Βαλακάρι), Κοντρέρας (62′ Αμπντουσαλάμοφ), Ναμ (62′ Κανέ), Μπρούνο (70′ Τουμάσι), Πέπε, Ζάιρο (74′ Τζάτζα).

Σκόρερ: – / Κοντρέρας 23′, Γκολντάρ 45’+5, Ζάιρο 48′, Βαλακάρι (πεν.) 67′, Τζάτζα 86′

Κίτρινες: Γκουανίνι, Οφόρι, Ντουρμισάι, / Ναμ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία).

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Σρέντζαν Γιοβάνοβιτς (Σερβία).

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Διαγώνια σέντρα – σουτ του Τάνκοβιτς, η μπάλα έφυγε έξω με τον Μελίσσα να ελέγχει την πορεία της.

7′ Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Κεφαλιά του Γιάνγκα ο Ίβουσιτς απέκρουσε με τα πόδια, ακολούθως ο Μπεχαράνο από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

12′ Σπουδαία απόκρουση του Μελίσσα σε σουτ του Τάνκοβιτς, μετά από πάσα του Μπρούνο από αριστερά.

12′ Νέα τεράστια ευκαιρία για την Πάφος FC. Κεφαλιά του Κοντρέρας, ο Ικόκο έκανε προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Μελίσσας έδιωξε στη γραμμή τέρματος. Διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος, αλλά δεν είχαμε παρέμβαση από το VAR.

23′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 1-0 με σκόρερ τον Κοντρέρας. Σέντρα του Τάνκοβιτς πάσα του Μπρούνο ο Κοντρέρας με προβολή έβαλε την παφιακή ομάδα μπροστά στο σκορ.

35′ Σκοράρει η Πάφος FC με τον Τάνκοβιτς, μετά από εξαιρετική πάσα του Ζάιρο και φοβερό τελείωμα του Σουηδό, αλλά ακυρώνεται το τέρμα ως οφσάιντ. Σωστή η απόφαση.

40′ Δοκάρι για την Πάφος FC, σε φάουλ του Μπότσκαϊ από εξαιρετική θέση.

45’+3 Σέντρα του Νάρσινγκ από δεξιά ο Παπαγεωργίου υπό το μαρκάρισμα τουμ Ικόκο δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τη μπάλα.

45’+5 ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 2-0 με τον Γκολντάρ! Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε με πάσα στον Ζάιρο το φάουλ, ο Βραζιλιάνος έδωσε ύψος στην μπάλα και ο Γκολντάρ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

48′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 3-0 με τον Ζάιρο! Αγκαλιά με την πρόκριση οι φιλοξενούμενοι. Σουτ του Τάνκοβιτς, η μπάλα κόντραρε και κτύπησε στο δοκάρι, ο Μελίσσας απέκρουσε το πλασέ του Γκονλντάρ και ο Ζάιρο από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

60′ Απογοήτευση από τον Χριστόδουλου Χριστοδούλου και τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας. Οι ερυθρόλευκοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ενός τόσο σημαντικού και δύσκολου αγώνα.

61′ Σουτ του Κοντρέρας η μπάλα κόντραρε στον Ντιακιτέ και έφυγε κόρνερ.

65′ Πάει στο VAR ο διαιτητής για πιθανό πέναλτι υπέρ της Πάφος FC σε χέρι του Ντιακιτέ.

66′ Ο Σλοβένος διαιτητής Ράντε Ομπρένοβιτς καταλογίζει την παράβαση, πέναλτι για την Πάφος FC.

67′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 4-0 με πέναλτι του Βαλακάρι.

69′ Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Κονέ.

80′ Εξαιρετική κίνηση από τον Αμπνουσαλάμοφ απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλου, αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

85′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 5-0 με κοντινή προβολή του Τζάτζα μετά από πάσα του Τουμάσι!

90’+2 Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Νάρσινγκ.

90’+2 ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με εξαιρετικό πλασέ του Τζάτζα πάνω από το σώμα του Μελίσσα, αλλά το τέρμα ακυρώνεται ως οφσάιντ.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ