aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα - Πάφος F.C.: Μονομάχοι με… κοινό παρονομαστή

Νέα Σαλαμίνα – Πάφος F.C.: Μονομάχοι με… κοινό παρονομαστή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κοινός παρονομαστής για τη Νέα Σαλαμίνα και την Πάφος FC, που θα αναμετρηθούν σήμερα στο «Αμμόχωστος», προέρχονται από τριάδα παιχνιδιών με ομάδες του λεγόμενου «τοπ 6». Η γηπεδούχος αγωνίστηκε κατά σειρά με ΑΠΟΕΛ (2-3), ΑΕΚ (1-1) και Απόλλων (0-1), η φιλοξενούμενη με Ανόρθωση (1-1), Απόλλων (1-5) και ΑΕΛ (0-2). Έχοντας ξεμπερδέψει λοιπόν προς το παρόν με τα… εκτός προγράμματος -για βαθμολογικό όφελος- παιχνίδια, παίρνοντας αμφότερες από έναν βαθμό, θέλουν σήμερα να επιβληθούν η μία της άλλης, για να βάλουν στο σακούλι τους τρεις πολύτιμους πόντους.

Η Νέα Σαλαμίνα έχει και μία νίκη βεβαίως στην τσέπη, αφού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της στη σεζόν νίκησε με 5-3 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Ωστόσο, είναι φυσικό να ζητά επιστροφή στα τρίποντα, ειδικά από τη στιγμή που θα είναι οικοδέσποινα. Το θετικό για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών, αφού μοναδικός απών θα είναι ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης. Τη θέση του δεξιού φουλ-μπακ θα καλύψει ένας εκ των Τιμόθεου Παύλου και Κωνσταντίνου Σεργίου. Από εκεί και πέρα, όπως γράψαμε και χθες, θέση διεκδικεί ο Τόνι Δοβάλε. Όσο για το επικρατέστερο σχήμα, είναι το ακόλουθο: Βεσελόφσκι, Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Ντομίνγκες, Παύλου, Μαργκάσα, Νουρ,Κορέια, Ελουντού, Τιάγκο και Ονουέγκμπου.

Από την πλευρά της, η Πάφος FC θέλει σήμερα να πετύχει την πρώτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα και αν είναι εφικτό, να τη συνδυάσει με καλή απόδοση. Ο Στίβεν Πρέσλι είχε την ευκαιρία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος να διορθώσει όσο ήταν δυνατόν τα λάθη της ομάδας του. Ο Σκωτσέζος προπονητής ετοιμάζει νέα ενδεκάδα, με τους Ράκιτς και Νέμετς να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Λουλίνια. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο Πρέσλι θα χρησιμοποιήσει στο «Αμμόχωστος» τους Μολ, Καρώ, Χολτ, Σιρόκ, Μπάγκαρντ, Λοράν, Φόλπρεχτ, Νέμετς, Ανγκούλο, Ράσιτς και Λουλίνια. Το ζητούμενο στο σημερινό αγώνα, για τους γαλάζιους, δεν είναι μόνο να φτάσουν στην παραβίαση της αντίπαλης εστίας, αλλά και να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό. Ο πρώτος στόχος είναι να μη δεχθούν γκολ και γι’ αυτό και  μεγάλο βάρος θα πέσει στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ