aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: Τελετή τιμής για τον Στέλιο Κυριακίδη

ΚΟΑ: Τελετή τιμής για τον Στέλιο Κυριακίδη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ιστορική νίκη του υπεραθλητή Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού διοργάνωσε τελετή τιμής για τον Παφίτη αθλητή, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο.

Στην τελετή έγινε και αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη, στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, της Γενικής Διευθύντριας Μαίρης Παπαμιλτιάδη, του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, Βουλευτών και αρχών της πόλης, καθώς και των Προέδρων των Γυμναστικών Συλλόγων ΓΣΟ και ΓΣΚ.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε «Εθνικό ήρωα» τον Στέλιο Κυριακίδη, τονίζοντας  ότι η πολιτεία μέσω του ΚΟΑ, έχει τιμήσει τον μεγάλο αθλητή δίνοντας το όνομα του στο μεγαλύτερο στάδιο της Πάφου. Αυτό που πέτυχε, κατέληξε, ήταν ανεπανάληπτο για την εποχή του και αποτελεί πρότυπο για την νέα γενιά του τόπου. Αποδίδοντας τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης στον μεγάλο Μαραθωνοδρόμο, στον σπουδαίο αθλητή και υπέροχο άνθρωπο Στέλιο Κυριακίδη, ο ΚΟΑ διοργάνωσε σήμερα αυτή τη σεμνή τελετή τιμής.

Καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης, είπε: «Ο Στέλιος Κυριακίδης έτρεξε για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Το κατόρθωμά του είναι φάρος φωτεινός για όλους μας.  Ο εκ καταγωγής Πάφιος Κύπριος χρυσός πρωταθλητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946 Στέλιος Κυριακίδης, αποτελεί πρότυπο των επερχόμενων γενιών για να διατηρήσουμε ψηλά τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το σωματείο της Πάφου «Στέλιος Κυριακίδης» για τη συνεργασία και τη συμμετοχή».

Για την πορεία και την λαμπρή αθλητική δράση του Στέλιου Κυριακίδη, μίλησε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, η οποία με τη σειρά της ανέφερε ότι ο Οργανισμός αποδίδει τις δέουσες τιμές σε αυτό τον υπεραθλητή, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό ΚΟΑ Πάφου για την πετυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ