aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣ«Κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία ο Μαρσίνιο, “στοπ” του Δικαστή για Πάφος FC»

«Κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία ο Μαρσίνιο, “στοπ” του Δικαστή για Πάφος FC»

Άσχημα είναι τα νέα που φτάνουν από τη Βραζιλία και αφορούν τον Μαρσίνιο, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Πάφος FC. Σύμφωνα με την «O Globo», εκ των μεγαλύτερων βραζιλιάνικων Μέσων, ο ποδοσφαιριστής είναι κατηγορούμενος για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, στις 30 Δεκεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, ο Μαρσίνιο παρέσυρε ένα ζευγάρι με το αυτοκίνητο του και ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή. Όπως υποστηρίζεται, ο ποδοσφαιριστής έτρεχε πάνω από το όριο ταχύτητας, ενώ φαίνεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Αναφέρεται δε, στο δημοσίευμα, ότι τον βαραίνει η κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας (χωρίς πρόθεση). Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μαρσίνιο απέστειλε αίτημα στο Δικαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο οποίο ανέφερε ότι του ήταν δύσκολο να βρει ομάδα στην Βραζιλία λόγω του γεγονότος, οπότε ζητούσε να του παραχωρηθεί ειδική άδεια, προκειμένου να πάει στο εξωτερικό (Πάφος FC). Αίτημα το οποίο απέρριψε ο Δικαστής Ρούντι Μπάλντι Λόβενκρον.

Η απόφαση του Δικαστή: «Η πράξη βρίσκεται σε διαδικασία εκδίκασης, είναι αδύνατο να δοθεί άδεια στον κατηγορούμενο να εγκαταλείψει τη χώρα, χωρίς καμία πρόβλεψη επιστροφής, με κίνδυνο να ματαιώσει την εφαρμογή του ποινικού δικαίου. Κατόπιν των ανωτέρω, αποδέχομαι την υπουργική γνωμάτευση και διατάσσω το ασφαλιστικό μέτρο που απαγορεύει στον κατηγορούμενο να φύγει από τη χώρα χωρίς δικαστική άδεια, το οποίο πλέον απορρίπτεται. Τονίζω ότι, σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης που επιβάλλεται, ο κατηγορούμενος μπορεί να τεθεί σε προληπτική κράτηση».

Σαφέστατα πρόκειται για αρνητική εξέλιξη για την παφιακή ομάδα και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της.

Τα δύο θύματα

Τα δύο θύματα ήταν ζευγάρι δασκάλων, ο Αλεξάντερ Λίμα και η Μαρία Χριστίνα Ζοσέ Σοάρες, ηλικίας 44 και 66 ετών αντίστοιχα. Ήταν μαζί 12 χρόνια. Ο Αλεξάντερ απεβίωσε ακαριαία, ενώ η Μαρία Χριστίνα μια περίπου εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο.

Casalatropelamento

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ