aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΚαλύτερη επίθεση της Πάφου είναι η άμυνα! (video)

Καλύτερη επίθεση της Πάφου είναι η άμυνα! (video)

Νίκη και μάλιστα με ολική ανατροπή επί του Ερμή με 2-1 για την Πάφο, η οποία ανέβηκε στους οκτώ βαθμούς και αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας. Πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Αντιθέτως, οι «φτεροπόδαροι» δεν αξιοποίησαν το προβάδισμα στο σκορ και παραμένουν στους τρεις πόντους και την επικίνδυνη ζώνη.

Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με ένα από τα σπανιότερα γκολ στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου με τον Γιώργο Γεωργιάδη. Χρήζει έρευνας πότε σκόραρε ξανά κάποιος με σουτ πίσω από τη γραμμή του κέντρου. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας τη λύση από τους κεντρικούς Λούκας Ντομίνγκες και Έρολντ Γκουλόν. Έτσι απέκτησε νόημα το γνωστό… καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα.

Το προβάδισμα που είχε ο Ερμής με το τέλος του ημιχρόνου ήταν δίκαιο. Μπορεί η Πάφος να είχε την περισσότερη κατοχή της μπάλας, δεν είχε όμως την ουσία. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί με τις αντεπιθέσεις τους, ενώ προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό με σουτ του Γερωργιάδη.

Διαφορετική, όμως, ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν μόνο τον έλεγχο του αγώνα, έγιναν και πιο επικίνδυνοι. Είχαν τις ευκαιρίες (Καμαρά 46’, 62’) και τα γκολ με την κεφαλιά Ντομίνγκες στο 48’ και το σουτ του Γκουλόν στο 73’. Πάντως, ο Ερμής κλώτσησε στα σκουπίδια τη μεγάλη ευκαιρία στο 89’, όταν ο Πατσέκο μόνος μπροστά από την εστία του Κόπριβετς έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Πάφος (Λούκα Έλσνερ): Κόπριβετς, Όριτς, Ντομίγκες, Γκουλόν, Μοστεφά, Πογιέτ (46’ Καμαρά), Γιάντζα, Γκάμποβς, Μπρουλς (83’ Φυλακτού), Ντεούλ, Κοβαλένκο (70’ Σταύρου).

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Ιμερένκοφ, Χριστοφή, Νταμτσέφσκι (62’ Τσούμου), Ψάλτης, Μαρτίνιουκ (81’ Σανδραβέλης), Φρίνμπονγκ, Γουίκς, Τσίνα, Γεωργιάδης (72’ Πατσέκο), Εμεχάρα.

Σκόρερ: 48’ Ντομίνγκες, 73’ Γκουλόν / 11’ Γεωργιάδης.

Κίτρινες: Όριτς / Ιμερένκοφ, Φρίνμπονγκ, Μαρτίνιουκ.

Κόκκινες: -/-.

Γήπεδο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ