aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η «αδράνεια» του 40% στην Πάφος FC

Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και δη, η ενεργοποίηση όσων γίνεται περισσότερων ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος, πολύ πιθανόν να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής. Ιδιαίτερα όσον αφορά στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι, λοιπόν, η Πάφος FC είναι μερικά βήματα πιο πίσω σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τον Άρη. Κάτι που έλαμψε, εξάλλου, στην προχθεσινή «πειραματική» ενδεκάδα που παρέταξε ο Χένινγκ Μπεργκ στη ρεβάνς με τη Δόξα. Οι 8 από τους 11 παίκτες δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στη φετινή σεζόν και μοιραία, αρκέστηκαν σε χαμηλή… πτήση.

Ρίχνοντας πιο προσεχτική ματιά στη διαχείριση του ρόστερ, η διαφορά της παφιακής ομάδας σε σχέση με τις άλλες που «τρέχουν» για τον τίτλο, δεν αφορά αυτόν καθαυτόν τον αριθμό των συνολικών παικτών που εμπιστεύτηκε ο Μπεργκ. ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ έριξαν 28 στη μάχη και Άρης, Πάφος FC από 25. Το «κενό» στην Πάφος FC, εντοπίζεται στις συμμετοχές που κατέγραψαν περίπου οι μισοί παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Δέκα από τους 25 έχουν μονοψήφιο αριθμό. Δηλαδή, 40% είναι σε… αδράνεια. Την ίδια ώρα, το εν λόγω ποσοστό στον Άρη ανέρχεται μόλις στο 24%, στον ΑΠΟΕΛ φτάνει στο 25% και στην ΑΕΚ στο 28,5%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ