aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΓράφουν για «τράμπα» Βαλακάρι - Κανέ

Γράφουν για «τράμπα» Βαλακάρι – Κανέ

«Τραμπά» της Πάφος FC και του Ολυμπιακού Πειραιώς με Όνι Βαλακάρι και Μαμαντού Κανέ… προτείνει η ελλαδική ιστοσελίδα «Sportdog.gr». Σενάριο που μοιάζει ωστόσο απομακρυσμένο, με δεδομένο του ποσού που κοστολογούν στην παφιακή ομάδα τον Φινλανδό.

Το δημοσίευμα:

Eξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο Μαμαντού Κανέ, ο 26χρονος αμυντικός μέσος των Πειραιωτών που φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Πάφο και λειτούργησε σε συνθήκες πρωταθλητισμού σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει και μεγάλες διαφορές από το ελληνικό.

Συμμετείχε, συνολικά, σε 40 ματς και πέτυχε 3 γκολ, αγωνίστηκε κυρίως ως στόπερ μπροστά από την άμυνα, κλασσικό 6άρι, αλλά και στη θέση 8 λιγότερο, γενικά απέδειξε ότι έχει διάρκεια και μπορεί να αποτελέσει μια λύση πρώτης γραμμής σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Η Πάφος θέλει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ρόστερ του Ολυμπιακού, για να τον αγοράσει, αφού ο δανεισμός του έχει ολοκληρωθεί. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και, με δεδομένο ότι μιλάμε για διεθνή ποδοσφαιριστή (με την εθνική ομάδα της Γουινέας) αλλά και επειδή έχει όντως τη δυνατότητα να βρεθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι Ερυθρόλευκοι δεν σκοπεύουν να τον χαρίσουν.

Θα μπορούσε να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση; Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός να δώσει τον Μαμαντού Κανέ (του 1 εκατ. ευρώ) στην Πάφο για να πάρει με ένα λογικό ποσό τον Όνι Βαλακάρι (του 1,5 εκατ. ευρώ στα χαρτιά, αν και η Πάφος ζητάει τα διπλάσια για να τον παραχωρήσει και πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Μπνφίκα!) ώστε να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά; Ο διεθνής Φινλανδός άσος έχει συνδεθεί, κυρίως, με τον ΠΑΟΚ από την Ελλάδα (αλλά και τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) και τη Λιντς, παλαιότερα, από το εξωτερικό.

Αυτά, για την ώρα, είναι σενάρια επί χάρτου. Γιατί ο Κανέ [προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, γεμάτη με παιχνίδια, και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή. Γιατί οι Πειραιώτες χρειάζονται λύσεις στα χαφ. Γιατί με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα μοναδικός σίγουρος στις θέσεις 6-8 είναι ο Χουάνγκ και, ίσως, ο Κασάμι ως επιλογή για να δώσει βάθος.

Ό Εμβιλά λογικά θα αποχωρήσει, με τον Σαμασέκου κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, ενώ ο Μαντί Καμαρά θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία. Άρα η λύση του Κανέ, έστω και ως τρίτη-τέταρτη ιεραρχικά, πίσω από τον Χουάνγκ και τον άλλον 11αδάτο, δεν είναι καθόλου κακή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ