aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΈνα πολύ σκληρό παφίτικο καρύδι

Ένα πολύ σκληρό παφίτικο καρύδι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τη βρίσκει με τους μεγάλους και μετά το 2-2 με την Ανόρθωση και το 1-1 με τον Απόλλωνα η Πάφος FC προψές δεν ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο «Αρένα». Η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς πήρε τρεις βαθμούς μετά από ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ είχε νικήσει πρόσφατα την ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης» (1-0).

Οι έξι σερί βαθμοί έχουν εκτοξεύσει την παφιακή ομάδα, η οποία δείχνει βάθος σε ποιότητα και αντοχές. Τα αποτελέσματά της φανερώνουν και τη δυναμική που διαθέτει για να κυνηγήσει μια ψηλότερη θέση, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, πως η αποστολή προχθές στη Λάρνακα ήταν πολύ πιο δύσκολη, καθώς υπήρχαν πολλές απουσίες.

Δέχθηκε πίεση από την ΑΕΚ και παρά το γρήγορο γκολ που κουβαλούσε στην πλάτη της από το 24’, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να φτάσει στο τελικό 1-1 με εξαιρετικό τέρμα του Φόλπρεχτ. Αν και με απουσίες, η Πάφος FC κατέθεσε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Έπιασε τη Δόξα στους 14 βαθμούς, αλλά κοιτάζει και πιο ψηλά, δικαιολογημένα, καθώς με τον νέο προπονητή βγάζει πολλά θετικά στοιχεία με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Μετά την προχθεσινή αναμέτρηση στη Λάρνακα, οι ποδοσφαιριστές έχουν άλλη μία δύσκολη έξοδο μπροστά τους, αυτή τη φορά πιο κοντινή. Θα αντιμετωπίσουν αύριο (17:00) την ΑΕΛ στο Τσίρειο και ο στόχος θα είναι το διπλό. Η αισιοδοξία τους μεγαλώνει καθώς αυτή τη φορά ο Κόπιτς θα έχει στη διάθεσή του και όσους δεν είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν απέναντι στην ΑΕΚ. Επιστρέφουν οι Ανγκούλο, Λουλίνια, Πάβελ, Σαντάνα, Νέμετς, Ράσιτς και Ζίβουλιτς. Λόγω καρτών, εντούτοις, δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο Τσίρειο οι Κουλς και Χολτ.

Η διάθεση είναι στα ύψη για την ομάδα της Πάφου, μετά τις καλές εμφανίσεις και τα πολύ καλά αποτελέσματα. Κόντρα στην ΑΕΛ θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά σχόλια που τους συνοδεύουν τον τελευταίο καιρό. Θέλουν να κοιτάξουν στα μάτια και την επόμενη αντίπαλό τους, στοχεύοντας σε νίκη στη Λεμεσό, σε ένα παιχνίδι που δίνει το εξής κίνητρο. Με ενδεχόμενους τρεις βαθμούς θα πάει στους 17 και θα «ψηθεί» περισσότερο η πίστη για το κυνήγι θέσης στην εξάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ