aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΈνα – δυο τρίποντα ακόμα και ξεγνοιάζει για τα καλά

Ένα – δυο τρίποντα ακόμα και ξεγνοιάζει για τα καλά

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τα βαθμολογικά δεδομένα του β’ γκρουπ δεν επιτρέπουν απόλυτα συμπεράσματα, αφού έχουμε μπροστά μας άλλο μισό… πρωτάθλημα των παλιών καλών εποχών. Για την Πάφος FC η χθεσινή νίκη με 2-1 είναι άλλο μήνυμα ότι θέλει να ξεμπερδέψει όσο πιο νωρίς γίνεται με ανεπιθύμητες «περιπέτειες». Είναι επικεφαλής του ομίλου, έφτασε τους 35 βαθμούς και με άλλα δύο – τρία θετικά αποτελέσματα, ενδέχεται να ξεγνοιάσει. Από την άλλη, οι ενδείξεις και η δυναμική που έχουν οι ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά και προσπαθούν να αποφύγουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Καρμιώτισσα θέλει ένα θαύμα για σωθεί. Είναι στο -11 από τη γραμμούλα του υποβιβασμού και σύμφωνα με την εικόνα της, οι ελπίδες της είναι μάλλον μαθηματικές.

Οι Παφίτες έβαλαν ισχυρές βάσεις για το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο. Στο 7’ ο  Αραγιούρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι, επιβεβαίωσε ότι είναι σπουδαίος κεφαλασφαιριστής, ενώ μισή ώρα αργότερα (37’) ο Αουρέλιο μετά από ωραία κάθετη πάσα του Πάνιτς, διπλασίασε τα τέρματα της Πάφος FC. Κι ενώ σε ολόκληρο το α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν σχεδόν ακίνδυνοι (απείλησαν μόνο με ένα σουτ του Χέρσκοβιτς εκτός περιοχής) στην επανάληψη προσπάθησαν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Στο 57’ κέρδισαν ένα πέναλτι που δεν «μέτρησε» με απόφαση του VAR, ενώ στο 69’ δεν σφυρίχτηκε η παράβαση, αλλά με την ενεργοποίηση του VAR η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα.

Ο Ρομό εκτέλεσε δύο φορές (την πρώτη κινήθηκε ο Ρούτκο και η απόκρουσή του ελέγχθηκε από το VAR και ο διαιτητής υπέδειξε επανάληψη) για να μειώσει σε 1-2. Κι επειδή το VAR είχε την τιμητική του, το φάουλ εκτός περιοχής στο 75’ σε μαρκάρισμα του Πέρεζ στον Πάνιτς, έγινε πέναλτι υπέρ της Πάφος FC με υπόδειξη της μεγαλύτερης καινοτομίας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μόνο που δεν ήταν γραφτό για τον Όνι Βαλακάρι να χριστεί σκόρερ ούτε από τα έντεκα βήματα. Με μια κακή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ