aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣ«Δεν είμαι καλός τύπος, λατρεύω το χαλούμι»

«Δεν είμαι καλός τύπος, λατρεύω το χαλούμι»

Ο Πάουλους Άραγιουρι παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Φινλανδίας με αφορμή την αποχώρησή του από την Μπρόντμπι για λογαριασμό της Πάφου αλλά και πολλά άλλα σχετικά με τον εαυτό του και τη ζωή του στην Κύπρο.

«Το πρωτάθλημα Δανίας ήταν ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά το κυπριακό είναι καλύτερο και πιο ψηλά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ από όλα τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση και ήθελα να βιώσω κάτι νέο πριν να είναι πολύ αργά. Η Κύπρος είναι τέλεια», είπε.

Για τη συμπεριφορά του εντός γηπέδου είπε: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πιθανότατα δεν θα ήθελα να παίξω με τον εαυτό μου. Δεν είμαι καλός τύπος μέσα στο γήπεδο, και δεν είμαι τόσο καλός ούτε και με τους συμπαίκτες μου, αφού συνέχεια απαιτώ πράγματα. Δεν υπάρχει χρόνος για να είσαι καλός στο γήπεδο».

Για το πρώτο του ματς: «Δεν ήταν και η πιο ιδανική πρεμιέρα αφού κατέληξα στο νοσοκομείο αλλά δεν κινδύνευσα. Συμβαίνουν αυτά».

Αν προτιμά την κουζίνα της Δανίας ή η Κυπριακή, είπε: «Η Κοπεγχάγη είναι πιθανότατα η πρωτεύουσα της κουζίνας στην Ευρώπη. Υπήρχαν τα πάντα, ό,τι μπορούσες να φανταστείς, αλλά μου αρέσει πολύ η κυπριακή κουζίνα. Βρίσκεις εξαιρετικά υλικά όλων των ειδών».

Κάτι που είναι το αγαπημένο του: «Το χαλούμι είναι Κυπριακό και εδώ και καιρό είμαι τρελαμένος με αυτό. Επιτυχία το να ζεις εδώ και από αυτή την οπτική γωνιά».

Για τη θέση της Πάφου στο πρωτάθλημα: «Ανεβαίνουμε. Το κλαμπ έκανε πολλές μετεγγραφές κατά τη διάρκεια το καλοκαιριού και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Για την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια και το ενδιαφέρουν από τους ντόπιους: «Θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει ταυτοποίηση και αυτό το κάνει πιο δύσκολο να έρθει κόσμος στο γήπεδο. Σίγουρα επηρέασε την παρουσία του κόσμου. Το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι εξαιρετικά ψηλό. Το καταλαβαίνεις όταν συναντάς τους ντόπιους. Οι περισσότερες συζητήσεις είναι για το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ