aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗ«Αθάνατη» στην Πάφο, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής! (vid)

«Αθάνατη» στην Πάφο, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τής πήρε τον αέρα! Η Αλκή για τρίτο φετινό παιχνίδι απέναντι στην Πάφος FC παρέμεινε αήττητη και έφυγε από το «Στέλιος Κυριακίδης» με την ευρεία νίκη 3-0 (κέρδισε 1-0 εκτός έδρας στον α’ γύρο, ισοπαλία 3-3 στον β’). Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η κάθε ομάδα πήρε ότι δικαιούτο με βάση την εμφάνιση, αφού η Αλκή ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ η Πάφος με την εικόνα της έδειξε πως αναπαύτηκε στην 8η θέση και δεν έδειξε διάθεση να κυνηγήσει με σοβαρότητα το βαθμολογικό όφελος. Επίσης, ο διαιτητής της αναμέτρησης Βασίλης Δημητρίου, υπέπεσε σε σοβαρά λάθη για τα οποία θα διαβάσετε πιο κάτω.

Στο πρώτο μέρος άρχισε καλά η Πάφος και απείλησε με Ζάντερ και Ράκελς μέχρι τα μέσα του 45λεπτου, ωστόσο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ και οι κυανέρυθροι ανέβασαν στροφές στη μετά το 15’ και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, η Αλκή εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 21’ ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ. Έπειτα από εξαιρετική ενέργεια, ο Ιβάν Κάρλος πέρασε από δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Μολ και στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε στο στήθος του Ζίβουλιτς και κατέληξε στα δίκτυα.

Είκοσι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 41’ η ομάδα της Λάρνακας ισχυροποίησε το προβάδισμά της, καθότι έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Τραϊτσέφσκι σε φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, ο Φλόρες από κοντά με το κεφάλι έκανε το 2-0, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, είχε κλασική ευκαιρία και για τρίτο γκολ η φιλοξενούμενη ομάδα με τον Ακόστα. Η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς είχε ευκαιρία να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Ιμπραχίμ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Γενικώς, ήταν σε ρηχά νερά η απόδοση της γηπεδούχου ομάδα, ενώ η Αλκή με ορθή τακτική κι οργανωμένες επιθέσεις έφθασε στην πηγή και ξεδίψασε δις.

Στην επανάληψη η Πάφος δεν έδειξε καμία διάθεση να επιδιώξει κάποιο γκολ με το οποίο θα μείωνε και θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι. Τουναντίον, η ομάδα του Κώστα Σακκά ήταν αυτή που «είδε» δίκτυα, κάνοντας το 3-0. Στο 64’ ο Σπόλιαριτς έπεσε έπειτα από τάκλιν του Σιρόκ, ξεγέλασε τον διαιτητή Βασίλη Δημητρίου ο οποίος υπέδειξε την άσπρη βούλα κι δευτερόλεπτα αργότερα ο Σταύρου μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι με ωραίο μάλιστα τρόπο.

Στο 88’ ο Μολ ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Μπελαμεϊρί ο οποίος ήταν σε εμφανή θέση για γκολ κι έτσι ο Βέλγος κίπερ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κι αποβλήθηκε. Ο Φόλπρεχτ ήταν αυτός που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια μέχρι να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, αφού η Πάφος είχε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές τις. Το 3-0 ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθότι οι γαλάζιοι της Πάφου δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο 60’+ ο Μπαγκάαρντ τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με φορείο και στην Πάφο επικρατεί ανησυχία για το μέγεθος του τραυματισμού του Δανού αμυντικού. Επίσης, στο 81’ η Πάφος δικαιούτο πέναλτι σε ανατροπή του Πολίτσι από τον Τραϊτσέφσκι (τράβηγμα χεριού στην περιοχή), αλλά σε αυτή τη φάση ο Δημητρίου υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς υποπίπτοντας σε άλλο ένα σοβαρό λάθος.

Πάφος (Ζέλικο Κόπιτς): Μολ, Σιρόκ, Μπανγκάαρντ (62′ Πολίτσι), Καρώ, Ζάντερ, Λουλίνια, Ζίβουλιτς (46′ Φιλιώτης), Φόλπρεχτ, Ιμπραχίμ (46′ Ζαχαρίου), Ανγούλο, Ράκελς.

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Πάρντο, Κυπριανού, Φλόρες, Χριστοφή, Σταρόκιν, Ιβάν Κάρλος (79′ Mπανταρά), Ακόστα (89′ Xαραλάμπους), Μ. Σπόλιαριτς (90′ + 1 Γουίκς), Σταύρου, Μπελαμεϊρί, Τραΐτσέφσκι.

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Σκόρερ: 21′ αυτ. Zίβουλιτς, 41′ Φλόρες, 64′ πεν. Σταύρου.

Κίτρινες: 40′ Zίβουλιτς, 50′ Ζαχαρίου, 85′ Καρώ / 47′ Τραϊτσέφσκι.

Κόκκινες: 88′ Moλ (απευθείας αποβολή).

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ