Αποκάλυψε το εξωφρενικό ποσό των απολαβών του Σακό στην Πάφος FC

Η σπουδαία μετεγγραφή του Μπακαρί Σακό στην Πάφος FC ολοκληρώθηκε. Ο Γάλλος επιθετικός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της παφιακής ομάδας Πολύβιος Παλιούρας οι απολαβές του ποδοσφαιριστή θα κυμαίνονται λίγο πάνω από 400.000 ευρώ ετησίως! Έτσι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής θα είναι από τους πιο υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την μετεγγραφή του Σακό: «Εν τέλει μετά από κάποιες μέρες προσπαθειών συμφωνήσαμε με τον Μπακαρί Σακό για να έρθει και να βοηθήσει την ομάδα μας. Έρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στην επίθεση, έχει και το γκολ και την τελική πάσα. Θεωρούμε ότι έγινε μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα μας».

Πώς καταφέρατε να τον πείσετε να έρθει στην Κύπρο; «Το χειριζόντουσαν εδώ και βδομάδες η επιτροπή προγραμματισμού. Έπαιξε ρόλο και η κάθοδος κάποιων άλλων παικτών όπως ο Πάντσεον. Όταν το είδε αυτό κατάλαβε ότι κάτι καλό γίνεται. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το οικονομικό αλλά και το προπονητικό κέντρο το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς. Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να τον φέρουμε στην Πάφο και στο Κυπριακό πρωτάθλημα»

Ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνει όμως και το μπάτζετ: «Για να γίνουν αυτές οι κινήσεις χρειάζεται να δαπανηθούν πολύ περισσότερα ποσά από αυτά που δαπανούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μετά αυτές τις προσθήκες στόχος είναι η πρώτη 6άδα και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να ανεβάσουμε».

Είναι αλήθεια ότι ο μισθός του θα είναι κοντά στις 50 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως; «Είναι ψηλό το ποσό αλλά δεν φτάνει τις 50 χιλιάδες».

Είναι λίγο πάνω από 40 χιλιάδες; «Κάπου εκεί. Παίκτες που έπαιξαν σε τέτοιο επίπεδο χρειάζεται να πάρουν περισσότερα για να έρθουν».

Είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα; «Από αύριο θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας αλλά θα χρειαστεί τον χρόνο του. Τέτοιοι επιπέδου ποδοσφαιριστές δεν δυσκολεύονται να προσαρμοστούν».

Θα γίνει και άλλη μετεγγραφή; «Να το αφήσουμε ανοικτό, δεν αποκλείεται αν δούμε άλλες 1-2 κινήσεις. Μπορεί να κινηθούμε για έναν αμυντικό χαφ και ίσως γίνει άλλη μια κίνηση στην επίθεση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ