aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑντίπαλοι χωρίς… μυστικά

Αντίπαλοι χωρίς… μυστικά

ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή, που έγινε λόγω της προκριματικής φάσης του EURO 2020, θα διεξαχθεί στο «Τάσος Μάρκου» (16:00, Cytavision 1) για την 26η αγωνιστική. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου και η Πάφος FC αποτελούν δυνατό ζευγάρι των «χαμηλών δωμάτων», με μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Η γηπεδούχος είναι τρίτη στον β’ όμιλο και υπερέχει μόνο κατά δύο βαθμούς της φιλοξενούμενης, η οποία βρίσκεται στην ανεπιθύμητη προτελευταία θέση.

Το γεγονός ότι αμφότερες παρουσίασαν δυνατότητες κατά καιρούς, συν ότι ετοιμάζονται για την πέμπτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη σεζόν, είναι στοιχεία που προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στα δύο ματς της α’ φάσης, μία νίκη πήραν οι γαλάζιοι (1-0) και ένα ματς έληξε 1-1, ενώ στο κύπελλο τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (2-2, 1-1), με τους βυσσινί να πανηγυρίζουν την πρόκριση λόγω περισσότερων εκτός έδρας γκολ. Τα τέσσερα αποτελέσματα φανερώνουν πως η μεταξύ τους αγωνιστική απόσταση δεν είναι μεγάλη, γεγονός που προϊδεάζει για άλλη μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Πάντως, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι γηπεδούχοι ήταν πιο φορμαρισμένοι, καθώς ήταν αήττητοι στη β’ φάση με δύο νίκες και μία ισοπαλία (στην έδρα της Ανόρθωσης). Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι αναζητούν την πρώτο τρίποντό τους στα πλέι άουτ, μετρώντας προς το παρόν δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά δεδομένα, ο Κάριτ Φελκ είδε με ανακούφιση τους Κλέιμαν, Ενόχ, Ριέρα, Αγγελή και Ουντόζι να τίθενται στη διάθεσή του. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν και οι πέντε θέση στο αρχικό σχήμα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Από εκεί και πέρα, εκτός από τους «μόνιμα παροπλισμένους» Ανδρέου και Φράγκου, πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Μαγκατέ, Κουμής και Ρασμούσεν.

Στον αντίποδα, ο Ζέλικο Κόπιτς θα έχει στην διάθεσή του τον Μολ, ο οποίος θα πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ενώ εκτός πλάνου βρίσκονται οι Χολτ και Πάβελ. Από εκεί και πέρα, οι Σιρόκ, Καρώ, Μπανγκάρτ και -αν προλάβει ο «αμφίβολος»-Σαντάνα θα αποτελέσουν την τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ζίβουλιτς, Φόλμπρεχτ, Ανγκούλο και Κουλς, με τους Ράσιτς και Νέμετς στην επίθεση. Θέση όμως διεκδικούν οι Ράκελς και Ζαχαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ