aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣ«Αν κόψουμε λεφτά από τους παίκτες, θα δοθούν για φιλανθρωπίες»

«Αν κόψουμε λεφτά από τους παίκτες, θα δοθούν για φιλανθρωπίες»

Ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Πάβελ Γκογκνίτζε, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 για όλα όσα αφορούν στην ομάδα του, την κατάσταση με τον κορωνοϊό και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες.

Για την κατάσταση και το αν προπονούνται ατομικά οι ποδοσφαιριστές: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους στην ομάδα, και για τους παίκτες. Πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως και οι παίκτες που ακολουθούν στο σπίτι κάποιο ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι προπονητές μας ουσιαστικά, μαθαίνουν αυτή τη στιγμή πώς να κοουτσάρουν τους παίκτες από απόσταση, μέσω του διαδικτύου. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος και οργανωτικά και οικονομικά, υπάρχουν αρκετές ερωτήσεις για αυτά τα πράγματα, όμως δεν έχουμε τις απαντήσεις».

Αν κάποιοι παίκτες θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους μετά από τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, απάντησε: «Έχω μιλήσει με τους παίκτες μας και ειδικά με αυτούς που έχουν τις οικογένειες τους στο εξωτερικό. Σίγουρα κάποιοι θέλουν να είναι με τα δικά τους άτομα. Όλοι έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ξέρουν ότι δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάνε στη χώρα τους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και αν θα συνεχιστεί για εμάς το β’ γκρουπ».

Αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με το β’ γκρουπ, ή αποφασιστεί αύξηση των ομάδων στις 16, η θέση της Πάφου είναι: «Η δική μας θέση είναι πως υποστηρίζουμε αυτή την άποψη, να σταματήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε πρόβλημα με την αύξηση των ομάδων, ή να μην υπάρξει διαβάθμιση. Ελπίζω και οι άλλες ομάδες να έχουν την ίδια άποψη και εν τέλει να σταματήσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον για το β’ γκρουπ και οι παίκτες να μπορέσουν να πάνε πίσω στην οικογένειά τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε και οι ομάδες και οι παίκτες και οι εργαζόμενοι, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες οικονομικές θυσίες εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Ελπίζουμε να βρεθεί η λύση και ως ομοσπονδία και ως πρωτάθλημα».

Για τα οικονομικά δεδομένα, την πιθανή μείωση μισθών, είπε: «Υπάρχουν οι ομάδες και στην UEFA και στην ομοσπονδία που μελετούν αυτό το ενδεχόμενο. Δεν θέλω να βιαστώ να πω κάτι που δεν γνωρίζω. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να γίνει αυτό. Εφόσον είναι οικονομικά δύσκολο, ίσως να γίνουν κάποιες αποκοπές, κάποια μείωση σε υπαλλήλους και ποδοσφαιριστών. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτό, μέρος των αποκοπών θα πάνε σε κάποιες φιλανθρωπίες».

Απαντώντας αν έχει γίνει κάποια σκέψη σε σχέση με τον προγραμματισμό και τις προτάσεις για ανανεώσεις συμβολαίων, είπε: «Είμαστε σε συζητήσεις με κάποιους παίκτες, είτε για επέκταση συμβολαίου, είτε για να φέρουμε κάποιους άλλους στην ομάδα μας. Το θέμα είναι ότι αλλάζει η αγορά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ξέρεις τι πρόκειται να γίνει, αν η συμφωνία για παράδειγμα, ισχύει από τον Ιούλιο, και υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πάει πιο μακριά. Η ομάδα προγραμματισμού, είναι πολύ περισσότερο απασχολημένη αυτό το διάστημα. Σίγουρα θέλουμε να ανανεώσουμε με τον Κέβιν Μπεριγκό. Ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία αυτό. Δεν είναι ο μόνος με τον οποίο συζητάμε την ανανέωση του συμβολαίου. Θέλουμε να έχουμε μία βάση ποδοσφαιριστών, με 15-16 παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα. Είναι η φιλοσοφία που έχω και εγώ και ο Τζέρεμι Στιλ, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτόν τον κορμό που έχουμε».

«Δεδομένου ότι θα έχουμε 15-16 ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν. Θα γίνουν 8-9 μετεγγραφές. Πρέπει να γίνουν αυτές οι μετεγγραφές για να αλλάξουμε το στιλ της ομάδας», τόνισε στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα γίνει αυτό που έγινε στα προηγούμενα δύο καλοκαίρια με την καθυστέρηση υλοποίησης του σχεδιασμού.

Για τους στόχους τη νέα σεζόν κατέληξε: «Θέλουμε να έχουμε μία θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του κυπέλλου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ