aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΕΕΚΠάφος FC – ΠΑΕΕΚ 2-0: Ο Βαλακάρι την εκτόξευσε 72 μέρες μετά! (vid)

Πάφος FC – ΠΑΕΕΚ 2-0: Ο Βαλακάρι την εκτόξευσε 72 μέρες μετά! (vid)

Με πρόσωπο του αγώνα τον Όνι Βαλακάρι η Πάφος FC επικράτησε 2-0 της ΠΑΕΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης» στο παιχνίδι με το οποίος ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Φινλανδός διεθνής ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων (41’ και 86’ με πέναλτι) και οδήγησε την παφιακή ομάδα στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν είχε συντρίψει τον ΑΠΟΕΛ με 4-0, στις 21 Αυγούστου.

72 μέρες μετά η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς χαμογέλασε ξανά και έκανε άλμα τεσσάρων θέσεων, αφού ανέβηκε στην 6η θέση με 10 βαθμούς, όσους έχει και ο ΑΠΟΕΛ, όμως υπερτερεί από τους γαλαζοκίτρινους στην ισοβαθμία. Στη 10η θέση με 7 βαθμούς (σε εφτά αγώνες) η ΠΑΕΕΚ που δέχθηκε την τέταρτη ήττα της.

Έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα ο Βαλακάρι και έπιασε τους Πίττα (Απόλλωνα) και Στεπίνσκι (Άρη) στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, τρία λιγότερα από τον Ιβάν Τρισκόφσκι που έχει οκτώ.

Το ματς

Ο αγώνας στην Πάφο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις που καταγράφηκαν μπροστά στις δύο εστίες το πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν αρκετές για να βάλουν «μπουρλότο» στο ματς και να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του.

Ο Βαλάντης Καπαρτής έβαλε στο 12’ σε θέση οδηγού την ΠΑΕΕΚ, πανηγύρισε έξαλλα αγκαλιάζοντας τον προπονητή του Μάκη Σεργίδη, όμως έμεινε με τη χαρά. Διαιτητής (Κυριάκος Χριστοδούλου) και VAR (Μάριος Χριστοφόρου) χρειάστηκαν έξι ολόκληρα λεπτά για να αποφασίσουν να ακυρώσουν το γκολ. Ο διαιτητής καλέστηκε να πάει στο βίντεο μετά από τέσσερα λεπτά για να πάρει την απόφαση κατά πόσο ο Φραγκέσκου που ήταν στο έδαφος και εκτεθειμένος δίπλα από τον Ρούντκο εμπόδιζε την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Πάφου να αποκρούσει το σουτ του Καπαρτή. Η απόφαση του Κυριάκου Χριστοδούλου ήταν να ακυρώσει το γκολ, αφού έκρινε πως επηρέαζε τη φάση κι έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν από το μηδέν.

Στο 41’ η Πάφος FC σκόραρε με τον Όνι Βαλακάρι, o β’ βοηθός Ανδρέας Βίκτωρος ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR (Μάριος Χρυστοφόρου) το τέρμα μέτρησε καθώς δεν ήταν εκτεθειμένος ούτε ο Φινλανδός αλλά ούτε και ο Μπεριγκό που κινήθηκε προς την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως οι γηπεδούχοι ήταν πιο κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος παρά οι φιλοξενούμενοι στην ισοφάριση. Στο 57’ ο Βαλακάρι αστόχησε από εξαιρετική θέση, στο 66’ και στο 69’ ο Πρόσεκ απέκρουσε τις προσπάθειες των Μπεριγκό και Ντράγκομιρ και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Φινλανδού μεσοεπιθετικού, έπειτα από ανατροπή του Σεμέδο από τον Δημητρίου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC: Ρούντκο, Πάγιτς, Κβίντα, Μπάιριτς, Αίλτον, Πάντσεον (80′ Φυλακτού), Ντράγκομιρ, Βαλακάρι, Ζάιρο, Σεμέδο (89′ Ντάγκλας Αουρέλιο), Μπεριγκό (73′ Φουρ).

ΠΑΕΕΚ: Πρόσεκ, Δημητρίου, Έσελινγκ, Ντίας, Κούρος, Σουμαόρο (79′ Ορ), Νάντο (87′ Αντρέας Νεοφύτου), Χαράλαμπους (66′ Μπάμπιτς), Φραγκέσκου, Ενόχ (79′ Άντριζ Νεοφύτου), Καπαρτής (66′ Γιάνσεν).

Σκόρερ: Βαλακάρι 41′, (πέναλτι) 86′ / –

Κίτρινες: Ζάιρο / Ενόχ, Σουμαόρο, Κβίντα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, για την ΠΑΕΕΚ, ο Ντίας έκανε την κεφαλιά ο Ρούντκο απέκρουσε.

7′ Σουτ του Σεμέδο ο Δημητρίου έβαλε την κόντρα και η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

12′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με τον Βαλάντη Καπαρτή! Κόρνερ του Ντιας κεφαλιά του Έσελινγκ και ασταθής απόκρουση απο τον Ρούντκο ο Κύπριος φορ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

15′ Εξετάζεται η φάση από το VAR για πιθανό φάουλ του Έσελινγκ στην κεφαλιά πριν το γκολ του Καπαρτή.

16′ Πάει στο VAR ο Κυριάκος Χριστοδούλου μετά από τέσσερα λεπτά αναμονής!

18′ Το γκολ ακυρώνεται τελικά για οφσάιντ μετά από έξι λεπτά διακοπή. Ο Φραγκέσκου ήταν στο έδαφος δίπλα από τον τερματοφύλακα της Πάφου και σε θεση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε γιατί κρίθηκε πως εμπόδισε τον Ρούντκο να αποκρούσει.

33′ Αργός ρυθμός, χωρίς ευκαιρίες στο παιχνίδι.

41′ Γκολ για την Πάφος FC με τον Βαλακάρι, αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Γίνεται έλεγχος VAR, δεν φαίνεται να είναι εκτεθειμένος ο Φινλανδός.

43′ Μετράει το γκολ του Βαλακάρι, o β’ βοηθός Ανδρέας Βίκτωρος ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR (Μάριος Χρυστοφόρου) το τέρμα μέτρησε καθώς δεν ήταν εκτεθειμένος ούτε ο Φινλανδός αλλά ούτε και ο Μπεριγκό που κινήθηκε προς την μπάλα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Xωρίς κάποια ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

57′ Κοντά στο 2-0 η Πάφος, με τον Βαλακάρι να αγγίζει το δεύτερο γκολ, ο Πάγιτς έκανε παράλληλη σέντρα στην περιοχή ο Φινλανδός βρέθηκε σε θέση βολής όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

66′ Μακρινό σουτ του Μπεριγκό ο Πρόσεκ ήταν στη σωστή θέση.

69′ Συρτό σουτ του Ντράγκομιρ ο Πρόσεκ απέκρουσε. Αυξάνει την πίεση η Πάφος FC.

77′ Πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, σέντρα του Γιάνσεν από αριστερά, ο Ενόχ έκανε την προβολή, αλλά ο Ρούντκο ήταν σε ετοιμότητα.

83′ Ο Ρούντκο δεν έκανε καλή έξοδο σε κόρνερ και ο Ντίας βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το τελείωμα του ήταν άστοχο.

84′ Πέναλτι για την Πάφος FC σε ανατροπή του Σεμέδο από τον Δημητρίου. Καθαρή η παράβαση.

86′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, εύστοχος από τα ένδεκα βήματα ο Όνι Βαλακάρι. 

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ