aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠάφος FC - Ομόνοια: Γκόμεθ, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Πάφος FC – Ομόνοια: Γκόμεθ, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Ο αρχηγός της Ομόνοιας με κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+4) πλήγωσε την Πάφος FC και έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του. Καμία από τις δύο ομάδες δεν επιθυμούσε την ισοπαλία, όμως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη τη φιλοξενούμενη, που πήρε το βαθμό στο τέλος. Η Πάφος FC, αν και αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 37’ λόγω αποβολής του Κβίντα με απευθείας κόκκινη κάρτα, κρατούσε τη νίκη μέχρι και την τελευταία φάση, γεγονός που στεναχώρησε άπαντες στο σωματείο.

Πάφος FC και Ομόνοια, που είχαν αρκετές απουσίες λόγω κορωνοϊού και όχι μόνο, με τον ένα βαθμό έκαναν βήμα σημειωτόν. Η πρώτη έφθασε τους 22 βαθμούς, η δεύτερη τους 21 και είναι στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε μόλις ένα βαθμό, την ώρα που οι ομάδες που προπορεύονται έχουν και αγώνα λιγότερο.

Η παφιακή ομάδα διατήρησε το αήττητο στην έδρα της, ενώ η Ομόνοια για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης», από τη σεζόν 2015-16, δεν μπορεί να κερδίσει την αντίπαλό της, έχοντας απολογισμό δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Έχει δημιουργηθεί μια αρνητική παράδοση και δόθηκε και χθες συνέχεια. Στην Πάφος FC εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως για την αποβολή την οποία θεωρούν άδικη και η οποία επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Το ίδιο έγινε και από πλευράς Ομόνοιας, όπου έγινε αναφορά σε δύο περιπτώσεις για χέρι εντός της περιοχής.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, το ξεκίνημα ήταν μοιρασμένο, με τις ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή στα πρώτα πέντε λεπτά. Ακολούθως, η Ομόνοια απείλησε στο 17’ με τον Παπουλή και δύο λεπτά αργότερα η Πάφος FC άνοιξε το σκορ με σουτ του Βαλακάρι (19’). Γκολ που επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν αντέδρασαν σε καμία περίπτωση μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Ακόμη κι όταν είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 37’ και μετά, με τον Κβίντα να αποβάλλεται για μαρκάρισμα στον Κακουλλή, ως τελευταίος ποδοσφαιριστής. Η ομάδα του Μίλανιτς απείλησε με τον Αμπντουσαλάμοφ στο 39’, με τον Φαμπιάνο να του λέει «όχι».

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η Ομόνοια θέλησε να ψάξει το γκολ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και η Πάφος FC αμύνθηκε θέλοντας να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι πράσινοι είχαν τουλάχιστον έξι καλές στιγμές και ο Ρούντκο όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Όχι όμως και στην τελευταία φάση, που προδόθηκε από την άμυνα του και ο Γκόμεθ βρέθηκε μόνος και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ