aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠάφος FC-Ολυμπιακός 1-1: Η μελωδία του Ευτυχίδη!

Πάφος FC-Ολυμπιακός 1-1: Η μελωδία του Ευτυχίδη!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με βαθμό από το «Στέλιος Κυριακίδη» απέναντι στην Πάφος FC (1-1) χάρις στο γκολ του Ευτυχίδη στο 89’, ο οποίος απάντησε στο τέρμα του Βαλακάρι (53’). Οι μαυροπράσινοι πέρασαν έτσι με όφελος από δύσκολη έδρα, άφησαν πίσω τους έναν βαθμό τους γαλάζιους και συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Αντιθέτως, η παφιακή ομάδα είδαν το τρίποντο να γλιστρά μέσα από τα χέρια της και πλέον είναι πέντε ματς δίχως νίκη, κάτι που φέρνει και προβληματισμό στις τάξεις της.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν από αυτά που τα βαριούνται οι φίλαθλοι. Είχε από δύο καλές φάσεις για κάθε ομάδα, για τους γηπεδούχους με τους Αουρέλιο (24’, απόκρουση Μολ) και Βαλακάρι (43′, κόντρα στον Ντιανέ), για τους φιλοξενούμενους με τους Πεχλιβάνη (22’) και Γουίλσον (33’, απόκρουση Ρούντκο).

Είχε καλό ρυθμό, είχε και αμφισβητούμενες φάσεις καθώς οι γαλάζιοι ζήτησαν δύο πέναλτι, πρώτα για πτώση του Σεμέδο (37’) και ύστερα για χέρι του Μποβέδα (39’). Ωστόσο, διαιτητής και VAR αποφάσισαν και στις δύο φάσεις πως δεν υπήρχε παράβαση.

Πάντως, αν και κρατούσαν περισσότερο την μπάλα οι ποδοσφαιριστές του Μίλανιτς, οι αντίστοιχοι του Πετράκη είχαν δημιουργήσει περισσότερες προϋποθέσεις.

«Ζωηρά» όμως συνεχίστηκε το παιχνίδι με την επανέναρξή του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46’ ο Γιώργος Νικολάου υπέδειξε πέναλτι καθώς είδε σπρώξιμο στον Σάλι εντός περιοχής, αλλά στο 48’ άλλαξε την απόφασή του πληροφορούμενος πως προηγήθηκε οφσάιντ. Λίγο μετά, στο 53’, ήρθε το άνοιγμα του σκορ με εντός περιοχής σουτ του Βαλακάρι, μετά από ασίστ του Σεμέδο.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στη συνέχεια. Όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει και η Πάφος βρήκε χώρους για να βγει στην κόντρα και να τελειώσει το ματς. Τελικά, δεν το έπραξε και ο Ευτυχίδης είχε τη λύση για τους φιλοξενούμενους στο 89’ με σουτ εντός περιοχής, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα και φάση διαρκείας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούτκο, Πάγιτς, Κβίντα, Μπάριτς, Αουρέλιο, Σεμέδο, Φυλακτού, Ντράγκομιρ, Κοβάσεβιτς (75′ Μπαμπαγιάν), Ζάιρο, Βαλακάρι (75′ Αμντουσαλάμοφ).

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Σαμπίνια, Μποβέδα, Ντιανέ, Κυριάκου (59′ Ντα Κόστα), Σαρφό, Νάνι (84′ Ευτυχίδης), Μανρίκε, Σάλι, Πεχλιβάνης (68′ Κα), Γουίλσον.

Σκόρερ: Βαλακάρι 53′ / Ευτυχίδης 89′

Κίτρινες: Ζάιρο, Αουρέλιο, Φυλακτού / Κυριάκου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

7′ Πολύ άστοχο σουτ του Ντράγκομιρ.

14′ Ο Σαρφό επιχείρησε να… κρεμάσει με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου τον (εκτός θέσης) Ρούντκο, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

22′ Ο Πεχλιβάνης πέρασε τον Ρούντκο, άνοιξε την μπάλα και έστειλε την μπάλα άουτ.

24′ Ο Αουρέλιο σούταρε από μακριά και υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Μολ.

33′ Όχι του Ρούντκο σε κοντινό σουτ του Γουίλσον.

34′ Σαρφό και Σάλι έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρούντκο δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

37′ Ζητά πέναλτι η Πάφος για πτώση του Σεμέδο εντός περιοχής μετά από διεκδίκηση με τον Μποβέδα.

39′ Ζητά νέο πέναλτι η Πάφος για χέρι του Μποβέδα. Η μπάλα όντως βρίσκει στον αγκώνα του, ωστόσο κρίθηκε πως δεν ήταν σε αφύσικη θέση το χέρι.

43′ Η μπάλα στρώθηκε στον Βαλακάρι, αυτός σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Ντιανέ και έφυγε άουτ.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ ‘Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

46′ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Σάλι έπεσε στην περιοχή και ο Νικολάου έδειξε την άσπρη βούλα.

47′ Ο διαιτητής πάει να δει τη φάση μετά από συνενόηση με το VAR.

48′ Αλλάζει την απόφαση χωρίς να δει τη φάση, καθώς ενημερώθηκε πως προηγήθηκε οφσάιντ.

53′ ΓΚΟΛ 1-0! Ανοίγει το σκορ με πλασέ ο Βαλακάρι μετά από ασίστ του Σεμέδο.

59′ Ακυρώνεται γκολ του Σεμέδο για οφσάιντ.

68′ Ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

74′ Ο Μανρίκε έστρωσε στον Ντα Κόστα, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ.

89′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Ευτυχίδης ισοφαρίζει. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μποβέδα προσπάθησε να σουτάρει, αλλά με αδύναμο σουτ, ο Πάγιτς πήγε να διώξει αλλά έστρωσε στον Ευτυχίδη, ο οποίος σούταρε και μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

90’+4 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ