aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠάφος FC – Νέα Σαλαμίνα 1-2: Ερυθρόλευκη καταιγίδα πέρασε από το «Στέλιος Κυριακίδης» (vid)

Πάφος FC – Νέα Σαλαμίνα 1-2: Ερυθρόλευκη καταιγίδα πέρασε από το «Στέλιος Κυριακίδης» (vid)

Σε ένα ματς που διεξήχθη υπό διαρκή βροχόπτωση, η Νέα Σαλαμίνα πανηγύρισε σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο, επικρατώντας με 2-1 της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 22η αγωνιστική. Ντορεγκαράι (8’ πεν.) και Μιγκελίτο (48’) οι σκόρερ για την 12η νίκη των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα, που τους στέλνει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Τάνκοβιτς στο 39’ ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους.

Πέμπτη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Αμμοχώστου, που διανύει εντυπωσιακή περίοδο φόρμας. Οι ερυθρόλευκοι σκαρφάλωσαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς, προσπερνώντας Ομόνοια και Απόλλωνα, που έχουν από 35 βαθμούς (εκκρεμεί το ΑΠΟΕΛ – Απόλλων). Μείωσαν παράλληλα στο -3 από την 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ο Άρης έχει ματς λιγότερο).

Από την άλλη, τρίτη ήττα και δεύτερη εντός έδρας για την Πάφος FC, που χάνει σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση για μια εκ των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας. Παραμένει 3η στη βαθμολογία με 45 βαθμούς και περιμένει τις αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ – Απόλλων και Άρης – Δόξα, για να μάθει πόσο θα της στοιχίσει αυτή η ήττα.

Για την 23η αγωνιστική, η Πάφος FC φιλοξενεί την ΑΕΛ την Τετάρτη (8/2), ενώ η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την Ανόρθωση μια ημέρα αργότερα, την Πέμπτη (9/2).

Το ματς

Ισορροπημένη η αναμέτρηση στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη (5’), με το σουτ του Τσίκο να φεύγει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του οποίου οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από παρέμβαση του VAR για χέρι του Ζάιρο. Ο Ντορεγκαράι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας τους φιλοξενούμενος μπροστά στο σκορ.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η Πάφος FC ανέλαβε την πρωτοβουλία, πήρε την κατοχή και είχε καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, με κορυφαία την προσπάθεια του Χέσταντ (22’) που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και αυτές των Ζάιρο (18’), Τάνκοβιτς (33’). Οι γαλάζιοι κατάφεραν να βρουν το γκολ που τόσο πολύ έψαξαν λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39’), μετά από μια «μαγική» κάθετη πάσα του Μπρούνο, που πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, περνώντας ως αλλαγή στο 22’. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε τον Τάνκοβιτς απέναντι από τον Μελίσσα, αυτός τελείωσε ιδανικά τη φάση και έφερε το ματς στα ίσα.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η Νέα Σαλαμίνα βρήκε γκολ από τα αποδυτήρια μέσα από υποδειγματική αντεπίθεση. Στο 48’ ο Μελίσσας μπλόκαρε του σουτ του Τάνκοβιτς και με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τσίκο, αυτός μπήκε στην περιοχή και «έκοψε» ωραία, με τον Μιγκελίτο να έρχεται από πίσω και από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει.

Η Πάφος FC προσπάθησε να βγάλει άμεσα αντίδραση, με τους Ζάιρο (52’) και Τάνκοβιτς (53’), όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει. Είχε την κατοχή της μπάλας, όμως η Νέα Σαλαμίνα έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ να απειλήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το 75’ και την ευκαιρία του Ζουνίνιο. Αμπτνουραχίμι (86’) και Μπρούνο (88’) είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις αξιοποιούν. Το 2-1 παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Ίβουσιτς, Ικόκο (17′ Μπρούνο), Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Χέσταντ (69′ Αμπντουραχίμι), Κανέ, Πελάζιο (69′ Δημητρίου), Τάνκοβιτς, Ναμ (83′ Βαλακάρι), Ζάιρο.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Οφόρι (66′ Μαλεκκίδης), Σαλαλίχ (76′ Τιάγκο), Μιγκελίτο (87′ Κλίμοβιτς), Καρλίτος (76′ Μαργκάσα), Τσίκο, Ντορεγκαράι (87′ Τολεμές).

Σκόρερ: Τάνκοβιτς 39′ / Ντορεγκαράι 8′ (πεν.), Μιγκελίτο 48′

Κίτρινες: Πελάζιο / Άδωνη, Ντορεγκαράι, Καρλίτος, Μελίσσας

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ