aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠάφος FC-Εθνικός: Μονομάχοι σε ανοδική πορεία

Πάφος FC-Εθνικός: Μονομάχοι σε ανοδική πορεία

ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η Πάφος FC δείχνει πως συνέρχεται μετά το κακό ξεκίνημα, ο Εθνικός είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και η απόσταση ανάμεσά τους είναι τρεις βαθμοί (για τον δεύτερο). Επομένως, το σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» (18:00, Cablenet) παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, αφού μετά το 2-1 επί της Ομόνοιας γλύτωσαν στο 90’+5 και απέσπασαν 1-1 στο Μακάρειο από τον Ολυμπιακό. Έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι είναι φιλόδοξοι και θέλουν να χτυπήσουν ακόμα και θέση στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, επομένως το σημερινό παιχνίδι μοιάζει μονής κατεύθυνσης. Χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι και εύκολο, καθώς ο αντίπαλος έδειξε ήδη τα δόντια του με πρόσφατο θύμα τον Απόλλωνα (1-0).

Ο Ζέλικο Κόπιτς θα στερηθεί ξανά την παρουσία των Αραγιούρι, Τόρες, Σάνι, Μπεριγκό και Βαρέλα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, σε σχέση με το παιχνίδι με τους μαυροπράσινους, θα παρατάξει ενδεκάδα που είτε θα είναι ίδια είτε δεν θα διαφέρει πολύ.

Έτσι, φαβορί για την ενδεκάδα της Πάφος FC σε παράταξη 3-5-2, είναι οι Ρούτκο (τερματοφύλακας), Πανός, Αντωνίου, Λαφράνς (σέντερ μπακ), Σιρόκ (δεξιός μπακ-χαφ), Πάντσεον (ανασταλτικός χαφ), Γουίλιαμς (κεντρικός χαφ), Βαλεριάνος (αριστερός μπακ-χαφ), Μπεσάρα (επιτελικός), Σακό, Νέμετς (σέντερ φορ). Θέση όμως διεκδικούν οι Βα και Λουλίνια.

Από την πλευρά του, ο Εθνικός θέλει να δώσει συνέχεια στα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όσο δύσκολο και αν είναι το έργο των παικτών του Γιώτη Εγκωμίτη, ενδεχόμενο βαθμολογικό όφελος θα διατηρήσει την ομάδα της Άχνας στις υψηλές θέσεις και σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ειδικά να έρθει το τρίποντο.

Η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη μετά τα τελευταία αποτελέσματα και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα είναι κάτι που κάνει τον Κύπριο τεχνικό και τους συνεργάτες του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Κάποια ερωτηματικά υπάρχουν όσον αφορά στο αρχικό σχήμα μιας και η ετοιμότητα του Λαμπάν τον θέτει υποψήφιο για να πάρει φανέλα βασικού. Η επικρατέστερη ενδεκάδα σε σχεδιασμό 4-2-3-1 είναι η ακόλουθη: Μπογκατίνοφ (τερματοφύλακας), Κυπριανού (δεξιός μπακ), Μαρκόσκι, Γκλομπάρτ (σέντερ μπακ), Ευσταθίου (αριστερός μπακ), Κουντόμπιακ (δεξιός εξτρέμ), Λαμπάν (ανασταλτικός χαφ), Μιγκελίτο (κεντρικός χαφ), Κονέ (αριστερός εξτρέμ), Παπαγεωργίου (επιτελικός) και Κοστόφσκι (σέντερ φορ).

Αν, όμως, μείνει στον πάγκο ο Λαμπάν, θα αγωνιστεί στο κέντρο ο Γκλομπάρτ και θα πάει σέντερ μπακ ο Ντεϊβίσον, όπως έπαιξε δηλαδή ο Εθνικός με τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Άχνας θα προσπαθήσει και πάλι με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά, θέλοντας να αξιοποιήσει τον ταχύτατο Κονέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ